359 World Hip Hop Review! Ето кои са Най-интересните неща от Световния Хип Хоп за 2013та според нас!

Както е обичайно за това време на годината, време е и 359 да направи една ретроспекция на Хип Хоп годината. Тук ще споделим с вас, кои са нашите фаворити за годината в световен мащаб.
Ето кои според нас са “отличниците” за 2013та!

MC Of the Year
Тук мислим тази титла се полага на Kenrick Lamar. Kendrick буквално преобърна Хип Хоп индустрията с главата надолу след своя куплет в парчето “Control” на Big Sean.
“Bout who’s the best MC? Kendrick, Jigga and Nas
Eminem, Andre 3000, the rest of y’all
New n***as just new n***as, don’t get involved
I’m usually homeboys with the same n***as I’m rhymin’ wit
But this is hip hop and them n***as should know what time it is
And that goes for Jermaine Cole, Big KRIT, Wale
Pusha T, Meek Millz, A$AP Rocky, Drake
Big Sean, Jay Electron’, Tyler, Mac Miller”

Best Female MC of the Year

Yeah, Yeah знаем, че тук очаквахте да сложим нещо подобно на Nicky Minaj, но НЕ! Най-добро “дамско” МС на годината за нас е Honey Cocaine!

Best ALbum for 2013

В тази категория сме малко раздвоени между два много силни албума. Това са “Yeezus” на Kanye West и “My Name Is My Name” на Pusha T. И двата албума са много силни и пълни с “тупалки”, а също и спечелиха критиката на Хип Хоп обществото и журналистите по цял свят.

Kanye West – Yeezus

Pusha T – My Name Is My Name

Comeback of the Year:
Тук няма как да не бъде поставен Eminem! Албум, серия клипове, медийни изяви и участия. The Rap God is Back!

Banger of the Year:
Тук за Бенгър на годината “обнародваме” “Bugatti” на Ace Hood, на което избухваме цяла година, и което имахме щастие да чуем на живо на ‘359 Хип Хоп фест 2013’ в Пловдив.

*Най-НЕ оценен Banger of the Year:
За разлика от по-комерсиалните и клубни Бенгъри, които ни чупиха зъбите тази година, едно парче остана леко встрани от Плейлистите на DJите и клубовете, но ние няма как да пропуснем да отдадем заслуженото на Audio Push и Hit Boy и парчето им “Them Niggas

Euro Hip Hop Banger of the Year
Според нас Европейско Хип Хоп Парче/клип на годината е на немския рапър Bushido feat Shindy “Panamera Flow”

Mixtape of the Year
За Mixtape на годината мислим да посочим дългоочакваното “включване” на Супер Групата Serial Killers и техния Тейп “Serial Killers Vol. 1”. Serial Killers са тримата олигофрени-B Real(Cypress Hill), Xzibit & Young De a.k.a. Demrick.
http://www.datpiff.com/Serial-Killers-Serial-Killers-Vol-1-mixtape.545697.html

Collaboration of the Year:
Тук беше най-трудно за решение. Много Хип Хоп артисти направиха общи проекти, но тук избора за колаборация “пада” на песен събрала артисти от различни стилове, а именно A$AP и Dubstep Producer-a & DJ Skrillex. Голяма сила!

Interview of the Year
Тук за интервю на Годината си мислихме да обявим култовото интервю на Kanye West пред ВВС, в което се обяви за “Най-голямата Rock & Roll звезда на света”, ноооо решихме да подходим сериозно и да определим наистина интересно и “дълбоко” интервю, а именно разговора на DMX и Dr. Phil. Много неща се разбраха около това интервю за живота и “битието” на Х. Много силен разговор и това за нас е Интервюто на Годината