Adidas пусна първите маратонки, изработени от отпадъци от океана

Adidas пусна първите маратонки, изработени от отпадъци от океана

От повече от година adidas работи върху изработването на обувка, направена изцяло от пластмаса, събрана из Световния океан. През юни 2015-та спортният гигант вече демонстрира първия прототип на маратонки, изработени от рециклиран полиестер, събиран от океаните в партньорство с екологичната организация Parley for the Oceans.

В средата на ноември първите чифтове маратонки, произведени по революционната екологична технология ще бъдат пуснати в продажба.

Според adidas става дума за 7000 чифта и това е само началото.

Амбицията на компанията е през 2017-та да изработи милиони чифтове обувки, използвайки технологията Parley Ocean Plastic. Нещо повече, според изявление, разпространено на 4 ноември, крайната цел на adidas е да елиминира изцяло пластмасата, която не идва от рециклирани отпадъци от Световния океан, от своите магазини.

Първата серия от маратонките е наречена UltraBoost Uncaged Parley. 95% от обувките са изработени от пластмасови отпадъци, например бутилки и опаковки, които са преработени под формата на текстилни нишки
Използваните отпадъци са от водите край бреговете на Малдивите. Останалите 5% от маратонките са от рециклиран полиестър. Маратонките също така са снабдени с известната подметка, патент на компанията, Boost.

Целта на adidas да замени всички използвани пластмаси в своята верига с рециклирани от океаните е амбициозна, но ще са необходими огромни усилия – вероятно много по-големи от това, за да се изчисти Океана. И все пак тъй като adidas голямо количество пластмаса за производство на спортните си обувки, идеята със сигурност е доста хитра.

Review

5.0
★★★★★
★★★★★
Summary:
★★★★★
★★★★★
- Adidas пусна първите маратонки, изработени от отпадъци от океана

User Rating: 0.00 stars (0 votes).

★★★★★
★★★★★
Adidas пусна първите маратонки, изработени от отпадъци от океана tintinbg

От повече от година adidas работи върху изработването на обувка, направена изцяло от пластмаса, събрана из Световния океан. През юни 2015-та спортният...

5.0

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.