Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София

В края на лятото съвременният танц завладява София, а един от артистите, които ще се включат в тазгодишното издание на АТОМ Хореографски серии, е американската кръмп звезда Хърб Джонсън III (aka JDot Tight Eyex).

Танцови артисти от различни краища на света ще се срещнат в столицата в рамките на третото издание на АТОМ Хореографски Серии. Събитието ще се проведе между 31 август и 11 септември под формата на интензивен танцов тренинг, семинари на тема „Развитие на публики“ и срещи с изявени артисти в сферата на съвременния танцов пърформанс.

POSTER 300x169 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София

АТОМ Хореографски Серии е платформа за международен обмен на танцови артисти, създадена през 2017 година  от сдружение за съвременен танц „АТОМ Театър“. Инициативата дава възможност на талантливи танцьори и хореографи от различни краища на света да се срещнат, да работят заедно, да обменят и реализират идеи и да експериментират по време на ежегодното събитие в София, изграждайки трайни професионални връзки и мрежа от контакти в света на съвременното танцово изкуство. В рамките на събитието се провежда интензивен 10 дневен танцов тренинг, воден от изявени хореографи от различни държави.

logo 300x300 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в СофияТази година събитието ще се състои между 31 август и 9 септември и ще даде възможност на млади танцьори от България да усъвършенстват собствения си стил, да развият и обогатят техниката си и да опознаят различни форми на съвременен танц в класовете на хореографи от Великобритания, САЩ, Израел и България. По време на тренировките всяка група подготвя цялостен танцов пърформанс, който ще бъде представен пред софийската публика на 10 септември. Специален гост на тазгодишното издание ще бъде американският кръмп танцьор Хърб Джонсън III.

credits: Tim Rummelhoff

Публикувахте от ATOM Choreographic Series в Четвъртък, 15 август 2019 г.

Хърб Джонсън III aka JDot Tight Eyeх започва да се занимава сериозно с танци на 13, когато негов съученик го предизвиква, за да тества мощта на движенията му. Днес, на 26 години, Джонсън преподава улични и ърбън танци в Университета в Минесота, с опит и знания покриващи широк спектър от стилове. Като хореограф той работи, както самостоятелно, така и с групи като 612 Crew, DeadPool и Mixtape.

Photo by Bobby Rogers for Walker Art Center, Minneapolis.

Публикувахте от ATOM Choreographic Series в Четвъртък, 15 август 2019 г.

Наскоро завършва най-големия си хореографски проект, създавайки квартета StagNATION, в който участва заедно с прочутите кръмп танцьори Моник “Encore” Бенсън, Влад “7Starr” Лаурор и изгряващата звезда Едуард “Stain” Лукас.

@Reidography

Публикувахте от ATOM Choreographic Series в Четвъртък, 15 август 2019 г.

Работи с Джъстин Тимбърлейк за шоуто му в полувремето на SuperBowl през 2018, с iLuminate от Америка търси талант и, както и с рапъра G-Easy. Редовно разбива в големите състезания и кръмп батъли като KRUMP World Championship, International ILLEST Battle итн.

credits: Tyreezy Griff

Публикувахте от ATOM Choreographic Series в Четвъртък, 15 август 2019 г.

Повече за АТОМ Хореографски серии #3:

Тазгодшното издание на АТОМ Хореографски серии акцентира върху темата за привличането и развитието на публики. Темата е значима и пряко засяга всяка страна в културната индустрия, затова и по време на семинарите ще се обсъждат ключови въпроси от бранша, ще се представят добри практики, специфични методи и техники за изграждане на публика и въвличането на аудиторията по интерактивен начин. Участниците ще имат възможност да обменят опит и да потърсят решения на трудности и предизвикателства от практиката си.

7 by Ivan Alexander Kjutev 300x200 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София

В ролята на ментори ще влязат мениджъри, продуценти и хореографи от партньорските организации Manchester Dance Consortium (Великобритания) и Suzanne Dellal Centre for Dance (Израел). На 11 септември ще се състоят т.нар. “Бързи срещи”, по време на които всеки желаещ от сферата на съвременния танц ще има възможност да се запознае лично с гостуващите хореографи и продуценти, за да развие собствена мрежа от контакти. Те са отворени като се изисква предварително записване на  имейл register@atomtheatre.info до 10 септември.

6 by Ivan Alexander Kjutev 200x300 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София

„Събитието е много повече от танцова школа. То дава възможност да се изгради среда и да се създадат трайни творчески отношения в една специфична сфера каквато е тази на съвременния танц“, казва Стефания Георгиева, един от създателите на „АТОМ Театър“ и организатор на събитието.

Joseph Lau photo by Brian Slater 300x200 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София

Чрез тази среща артистите могат да се докоснат и да опознаят изкуството, което създават техни колеги от различни краища на света, да усвоят нови техники, да се запознаят с актуалните теми и въпроси, които „движат“ техните хореографии, плод едновременно на глобални търсения, но и локален контекст.

5 by Ivan Alexander Kjutev 300x200 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София

Четири организации партнират тази година на „Театър АТОМ“ за осъществяването на третото издание на АТОМ Хореографски Серии. Това са Manchester Dance Consortium от Великобритания, Momentum: New Dance Works от САЩ, Suzanne Dellal Centre от Израел и Moving Body Festival– България.

4 by Ivan Alexander Kjutev 300x200 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София

Тази година организаторите отпускат четири студентски стипендии и освен това дават възможност на желаещи, които не живеят в София, да се включат в тренинга като ще покрият таксата на няколко участника с одобрени кандидатури.

Повече информация за условията, както и за хореографите и менторите, които ще вземат участие в събитието, можете да намерите наинтернет страницата на „ATOM Театър“, в събитието и страницата на инициативата във Фейсбук на следните линкове:

АТОМ Театър
АТОМ Хореографски Серии– Facebook
АТОМ Хореографски Серии#3 – събитие

Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC и се осъществява с подкрепата на Посолството на Израел в България, Goethe-Institut Bulgarien, Dance Station Bulgaria, Фото-Корпус / Photo-Corpus, Derida Stage / Сцена Дерида, Harmonica.

3 by Ivan Alexander Kjutev 300x200 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София

Повече за „АТОМ ТЕАТЪР“:

Създаденото през 2011 година сдружение „АТОМ Театър“ твори в областта на съвременния танц и пространствено обусловени представления (site-specific performance). Стефания Георгиева и Калина Георгиева са основните действащи лица, които стоят зад танцовите проекти на АТОМ.

Kalina Georgieva ATOM Theatre photo IVAN Alexander 200x300 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София

Основната цел на сдружението по думите на неговия създател – Стефания, е да изследва социално-културната среда, процесите в обществото и връзките между хората и да ги въплащава в творческите си проекти. Водени от страстта да изследват безкрайните възможности на движението и танца и непреодолимата жажда за свобода на сцената, Стефания и Калина създават множество авторски представления и участват в танцови платформи в България, Южна Корея, Австрия, Германия, Чехия, Франция, Румъния, Гърция, Сърбия и Черна гора. Освен конвенционалните сценични произведенията, много от работите на АТОМ са силно обвързани с конкретни пространства, архитектура, дизайн, история.

Мисията на АТОМ Театър е да представя новото лице на Българската съвременна танцова сцена; да развива творческата среда и да вдъхновява артисти и публика; да разшири интернационалните възможности за сътрудничество, обмен и съвместни проекти за млади български артисти.

ATOM THEATRE 300x300 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София

Стефания Георгиева е хореограф и изпълнител, съосновател на „АТОМ Театър“. Завършва НАТФИЗ, където се запалва по идеята за колективното тяло, движение и съзнание, което в последствие става лайтмотивът в нейните творчески търсения. От дебютът и като хореограф през 2013 досега Стефания е създала множество произведения представени в цяла Европа и Южна Корея. Води уъркшоп „Колективно тяло“ в България, Великобритания, Германия и Гърция.

StefaniyaGeorgieva ATOM Theatre 300x225 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София

След като завършва „Балет“ в Националното училище за танцово изкуство Калина Георгиева участва в различни интернационални танцови и театрални проекти. Дебютът ѝ е през 2014 година в спектакъла „P.S. Яворов“, посветен на поета.

8 by Ivan Alexander Kjutev 300x200 - Американската кръмп звезда Хърб Джонсън III пристига в София