Атила : ““8” е най-големият и дълго правен албум от мен досега”

maxresdefault

Днес на гости ни е Атила, за да си поговорим за новият му албум “8” и клубното  турне, което стартира тази събота в клуб “180”.

 

 

 

359: Здравей! Благодарим, че прие поканата ни за това интервю. Хващаме те преди началото на клубното ти турне из България, по случай новият ти албум – “8”. Вълнуваш ли се?

 

Атила : “8” е най-големият и дълго правен албум от мен досега, така че определено вълнение има. Интересно ми е как хората ще усетят материал, над който сме работили близо 2 години. Колкото до турнето, това е второто такова турне за тази година и естествено се надяваме всички отново да бъдат с нас, още повече за да чуят на живо чисто новите тракове. От опит знам, че имам подкрепа във всяка част на страната и ще продължавам да правя всичко възможно да забия навсякъде където има сцена.

 

359: Директно започвам с въпросите за “8”. Знаем, че е плод на двугодишна работа, ще съдържа 20 трака и гости от България,Словакия,Полша и Ню Джърси. С кого работи, чисто музикално по него и как избра артистите, които да участват в него? На какво звучене си заложил?

 

Атила : Като музикална продукция в албума участват : SBM, Madmatic, Alexmall, Kotkata, Akasha, Lkama и др. Звученето е доста разнообразно като варира от класически boom bap рап, през блус до инструментали повлияни от новото по-съвременно звучене … , е разбира се с тежки каси : ) Направили сме и няколко римейка, като например класиката на Labi Sifre – “I got the blues”.

Колаборациите с МС-та са малко, но качествени – Shano Crew, Prim и Gerata. Всички кътове и скречове в албума са на DJ Akasha. Хората, с които работя избирам винаги по един принцип – трябва да се усетим, само така нещата стават.Колаборация в албума имам и с друг Хип Хоп артист, с който се усетихме – Настера, който стои зад визията на “8”. Естествено рамо до рамо през тези две години работихме с SBM, който стои зад микса и мастеринтга на албума.

 

359:  Разкажи ни малко повече за чуждестранните ти гости в албума “8”. Как започна да работиш с тях?

 Атила: Всички чуждестранни бийтмейкъри , с които съм работил в албума са участвали и в предишни мой проекти и поддържаме връзка от години. Lkama е едно от силните имина на словашката сцена в момента, поляците Lucnik, p14 също изкачат с интересно звучене. Щатското МС Internal Quest от Jersey Lab, така също е и бийтмейкър, в момента работи рамо до рамо с El da Sensei (Artifacts) , Sadat X (Brand Nubian) и други емблематични имена от “Brick City”. Якото беше, че той влезе върху наш бийт, проект на SBM, което ни оказа чест.

 

359: Имаш ли си трак фаворит?

 

Атила : Не, гледам на албума като едно цяло. Все едно да имам любим кадър в даден филм.

 

359: Поговорихме за албумът, нека сега да поговорим и за турнето. То стартира на 15 ноември в клуб “180”, като знаем, че това е първата част на турнето. Разкажи ни за екипът, с който ще работиш и от къде ще мина турнето.

 

Атила : Да, на 15 ноември стартираме от София – клуб “180”. На другият ден сме в клуб Tsunami, Варна. На 21-ви забиваме в Пловдив, клуб Gramophone, а след това на 23-ти в клуб Melon, Велико Търново. Началото на декември ще бъдем във Враца и най-вероятно Русе, засега.

За всеки отделен град работим с местен екип от стабилни Хип Хоп глави : )

Имаме щастието да имаме местен за всяко от участията от МС-та, които представят родния си град на най-високо ниво.

359: Искам да кривнем за мъничко от темата и да те върна към концерта на KRS-one в България. Как се случи всичко? С какви впечатления остана от концерта и от KRS-one, като човек.

 

Атила: KRS ONE беше сбъдната мечта. Уникално усещане е да станеш част от неговото шоу, неповторимо е да бъдеш на една сцена с Учителят. Мисля, че както за мен така и за всички, които присъстваха на това събитие това беше урок, който никога няма да забравим. Респект за Symphonics, Калата, и всеки който работеше по организацията и подкрепи събитието.

 

359: Ти си режисьор, също така, какво ново да очакваме за напред от към видео продукция?

 

Атила : Определено нови клипове. Скоро ще излезе нов късометражен филм, последван от още един, който започваме да снимаме на пролет.

 

359: Подготвяме вторите 359 хип хоп награди, какво очакваш от тях?

 

Атила: Очаквам Хип Хоп : )

 

359: Поговорихме за албумът, за турнето … пропуснах ли нещо да те питам.

 

Атила: Ако се сетя нещо ще наваксаме следващият път.

 

359: Какво пожелаваш на феновете на 359HIPHOP.COM

359 е сайт, който съществува от много години и е допринесъл доста за развитието на културата в България. Много изпълнители и събития тръгнаха от тук и смятам, че това е най-важното което феновете трябва да разберат – нека имаме 359 Хип Хоп навсякъде около нас не само в интернет. С други думи нека 359 бъде отправна точка за вдъхването на живот на културата около нас и начина, по който живеем с Хип Хопа.