Българка попадна в списък за потенциални избори в драфта в женската НБА

Борислава Христова продължава да прави отлично впечатление в САЩ. Българката попадна в класация, направена от highposthoops.com за потенциални избори в драфта на женската НБА, който ще се проведе през април. Прякорът й “Bobi Buckets” не е случаен. Българката е една от шестте чужденки в състава на Вашингтон Стейт през този сезон. Тя стана втората баскетболистка, достигнала най-бързо до 1000 точки в историята на учебното заведение. Тя прави повече от 70% от точките си в подкошието, като се представя сравнително добре и от далечно разстояние и от линията за изпълнение на наказателни удари. За нея добър вариант би бил отбор като Минесота Линкс”, се казва в описанието за гарда, което прави Джен Хетфийлд.

Качествата на Борислава Христова привличат все повече специалистите отвъд океана.
През последните няколко години те следят отблизо изявите на варненката, която записва средно по 21 точки през този сезон, което я поставя на 13-то място в страната. Тя е под №3 сред реализаторите на Вашингтон Стейт и вече имат над 500 точки през 2018/2019.

https://twitter.com/pac12/status/1095800421648601089/photo/1

Всичко това й донесе и място сред 10-те претендентки за наградата, която носи името на легендарната баскетболистка Шерил Милър, която има на сметката си две шампионски титли в NCAA. Тя е и сестра на една от легендите в НБА Реджи Милър, а 5-те финалистки в нейния списък сред най-добрите играчи на колежанско ниво на позиция 3 ще станат ясни през март.