Дариън Аткинс: Шапка свалям на Балкан.

Баскетболистът на Апоел Холон Дариън Аткинс изигра силен мач срещу Балкан в Ботевград и помогна на отбора му да се класира за четвъртфиналите във ФИБА Къп. Той обаче поздрави „зелените“ за представянето и за невероятната атмосфера в залата.

„Тази победа е много важна за нашия отбор. Това е стъпка към целта, която всеки иска да постигне и да спечели ФИБА Къп. Беше труден мач. Успяхме да победим с отборна игра и страст. Атмосферата тук беше страхотна. Публиката тук е страхотна, те имат добра фен база. Шапка свалям на Балкан. Това е много тежък съперник. Те играха много добре заедно, имат страхотна химия. Искаха победата колкото нас, но накрая ние се поздравихме с успеха“,
заяви Аткинс.

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич бе разочарован от драматичното отпадане от осминафиналите във ФИБА Къп. Въпреки това, той бе категоричен, че отборът му ще продължи да се бори за титлата във вътрешното първенство, каквато цел постави в началото на сезона.

„Апоел определено е добър отбор. Когато играеш срещу такъв, той те наказва всеки път, когато направиш нещо лошо. В този отбор са вложени много пари и цялата им организация е невероятна, дори и за Европа, а в Израел със сигурност. Дори да играеш срещу такъв тим, е голямо постижение. Мисля обаче, че с няколко по-добри решения, можехме да сме отборът, който продължава във ФИБА Къп“, заяви той.

„Бих искал да поздравя играчите и щаба ми, както и всички в клуба за това, което направихме във ФИБА Къп през този сезон. Мисля, че това е огромно постижение – не само от факта, че бяхме в Топ 16, а и от начина, по който играхме баскетбол. Още веднъж голямо благодаря на играчите ми, защото ме направиха по-добър треньор в Европа с тези мачове. Благодаря и на феновете, които за пореден път бяха невероятни“.