Един филм, очакван почти десетилетие…

Един филм, очакван почти десетилетие…

50x70

 

Това е един от най-добрите полски филми през последните десетина години. Сто процента ще се превърне във  филм на това поколение. (Яцек Собчински, gloswielkopolski.pl)

Филм за легендарната полска група Paktofonika, променила завинаги облика на полския хип-хоп. Не само верните фенове на групата, но и киноманите, жадуващи за истинския облик на Полша ще могат да гледат необикновената история на Пьотр Лушч – Магьосника, Себастиан Салберт – Рахим и Войчех Алшер – Фокуса, проследяваща съдбата на тримата приятели, които благодарение

на авторските си песни (като известната „Ти си Бог“) се превръщат в гласа на младото  поколение поляци.

„Paktofonika”  е създадена през 1998 г., а името  й означава „договор, сключен при звука на високоговорителя“, измислено от Магьосника и Рахим.

Режисьор на лентата е  Лешек  Давид, по музика на Paktofonika, Рахим, Фокус .

Във филма участват: Марчин Ковалчик, Томаш Шухард, Давид Огродник, Аркадиуш Якубик, Катажина Вайда, Марчин Дорочински.

12 ноември 2013 г., вторник, 20.00 ч.

Дом на киното, билети на цена: 4/6 лв

(с намаление  за студенти, ученици и пенсионери)

 

Награди:

2012 – Гдиня (Фестивал на полското игрално кино)-награда за режисьорски дебют или втори филм и награда за актьорски дебют на Марчин Ковалски; награда на журналистите; Златна патица (награда на сп. “Филм”) за най-добър филм и за най-добър филмов сценарий на сезона 2011/2012

2013 – Oрел (Полска филмова награда) – Награда на публиката; Гдиня (Фестивал на полското игрално кино) – „Кехлибарени лъвове”

Leave a Reply

*