Графити артистът Banksy с необичаен подарък за училище в Бристол. Виж “подаръка” тук:

Графити артистът Banksy с необичаен подарък за училище в Бристол. Виж “подаръка” тук:

Световноизвестният графити художник Banksy е направил необичаен подарък на начално училище в Бристол, Англия – негова авторска рисунка на една от стените му.
Подаръкът е знак на благодарност към учениците, които наскоро гласували в анкета, с която трябвало да бъде решено на кого да бъде кръстена една от училищните сгради. Децата избрали Banksy, а ръководството на училището се съобразило с тях. След това учениците писали на артиста, за да му разкажат историята си.

Към рисунката си Банкси е оставил и бележка за учениците. В нея той им казва, че е по-лесно да получат прошка, отколкото разрешение.
Графитът се появил на една от училищните стени след ваканция. Рисунката, подписана от уличния артист, била открита първо от портиера на сградата. Тя изобразява момиче, което търкаля горяща автомобилна гума. В залепен на стената плик, портиерът намерил и адресирана до него бележка, в която Банкси се обръща към учениците:

“Скъпо училище “Бридж фарм”, благодаря ви за писмото и за кръщаването на сграда на мен. Моля, приемете тази картина и се чувствайте свободни да добавите нещо, ако не ви хареса. Убеден съм, че учителите няма да имат нищо против. Помнете, винаги е по-лесно да получите прошка, отколкото разрешение. С много любов, Банкси.”

Репортерът Джон Кей от “Би Би Си” публикува снимка на бележката в профила си в “Туитър”. Освен на Банкси други сгради на училището са кръстени на мореплавателя Джон Кабот, който започва три експедиции от Бристол, на британския строителен инженер Изъмбард Кингдъм Брунел и на известния пират Черната брада, за когото се смята, че е роден в английския град.
Кариерата на Банкси започва именно с графити по стените на бристолските сгради, където днес много от творбите му са запазени и защитени със специални покрития. Според учителите в гимназията рисунката е по-скоро вдъхновение, отколкото акт на вандализъм, а директорът обещава, че графитът ще бъде защитен с прозрачно покритие.

Review

5.0
★★★★★
★★★★★
Summary:
★★★★★
★★★★★
- Banksy с необичаен подарък за училище в Бристол

User Rating: 0.00 stars (0 votes).

★★★★★
★★★★★
Графити артистът Banksy с необичаен подарък за училище в Бристол. Виж “подаръка” тук: 359 Editor

Световноизвестният графити художник Banksy е направил необичаен подарък на начално училище в Бристол, Англия - негова авторска рисунка на една от стен...

5.0

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.