IMP: “Истината е, че за този албум говоря от 4 – 5 години.”

14825_10200255970062776_1243971831_n

359: Здравей Imp, как си? Поканихме те, за да ни разкажеш за предстоящият ти дебютен албум – “На ръба”. Защо чак сега реши да го пуснеш?

IMP : Нана, здравей отново. Преди да започна с албума бих искал да благодаря, че отново отразявате това мое лично начинание…може би незначително на фона на целият шоу бизнеса в България, но все пак факт. При мен всичко е наред. Усмихвам се и гледам напред. Албума го пускам сега, защото си бях обещал до края на тази година да излезе. И някак си не исках да се разочаровам хахахаха.

359: Разкажи ни по- подробно, с кой работи по “На ръба” и колко песни ще съдържа? Има ли клипирани песни из между тях вече?

IMP: Екипа е доста скромен, с който работих по този проект. Първо искам да спомена и благодаря същевременно на моят човек Ddeo – собственик на звукозаписното студио, в което работим заедно (SOFIA 1000). Там са записани всички парчета с изключение на – „Когато не разбират“ и „Вдъхновен“, които си ги записах в моето лично студио ImpStyle REC. Така да се каже аз съм отговорен за всичките плюсове и минуси на този албум. Тъй като стоя изцяло зад музиката, текстовете, обработка и финализация му. Всъщност само интрото е продуцирано от Dpress, който ми е голяма партия. Участие взима и Борислав Божков в парчето „Моят хип хоп“ с едни много приятни ноти от електрическата му китара. Имам си и женско присъствие разбира се, като всеки рапър (смях) и то е в парчето „Още ли си с мен?“. Там в припева ми застана вокално Нора Чернежа с ангелското си гласче и парчето заспа. И като сложим чертата след всичкото изписано „На ръба“ държи 12 парчета всяко само за себе си като енергия и послание. Постарал съм се за всеки чифт уши да има по нещо.

359: Колко пъти се промени албумът, докато стигне до крайната му визия и съдържания?

IMP: Истината е, че за този албум говоря от 4 – 5 години. Основната му идея и концепция в началото беше коренно различна от сегашната. Първоначално имах технически проблем (изгоря ми хард диска). След това събрах нови 10 парчета, с които исках да излезна, но някак си спряха да ме кефят през времето и сега това е третия опит. Тоест това ще е първия издаден от трите хахаха.

20130715150457359: Какви колаборации ще има в албумът?

IMP: Ами аз може би ти отговорих частично на този въпрос по-нагоре. Истината е че умишлено не исках да има фийтове в този албум. Не за друго, а просто защото парчетата вътре ги чувствам прекалено лични. И тези по „бозавите“ и по – сериозните. Пък и го бавя прекалено много, за да ангажирам времето и музата на хората, с които бих направил нещо. Тайната за разочарованите е, че готвя втора част която ще е само с фийтове.

359 : Мислил ли си кое ще бъде първото парче, което ще клипираш след като излезе албумът “На ръба”?

IMP: Парчето, което клипирах е в „Моето измерение“ … то даже остаря ефирно. Иначе имам желание да клипирам още неща, но ще видим как ще се развият събитията около самият албум.

359: Как мислиш, че ще го възприемат хората? Какво очакваш? Въобще какво те вълнува преди излизането му?

IMP: Честно да ти кажа, не знам как ще ме възприемат хората, които не ме познават. Концептуално е доста остър като послание и може би това ще откаже повечето слушатели, които са развили зависимост към елементарното и еднодневното. В крайна сметка, нито се боря за милиони, нито за безгранична слава и мога само да се надявам, че който го чуе ще е с ума и сърцето си…колкото и венецуелско да звучи това изказване.

359: Къде ще могат хората да намерят албумът и ще го пускаш ли на CD, като в доброто старо време или ще заложиш на интернет вариант?

IMP: Много разсъждавах по този въпрос, как да го поднеса на аудиторията и реших. Ще има лимитирана серия за тези, които ценят труда ми и като цяло труда на изпълнителите, които подкрепят. Иначе албума го пускам безплатно за теглене. Знам че е в противоречие с професионалните разбирания за създаване на музика, но по – скоро искам тези 12 парчета да достигнат до повече хора. Пък и се чувствам гузен заради факта, че го забавих толкова време. Всъшност това е моят подарък за всички онези хора, които ме питаха…”Абе ей Ицак, кво става с албума бе брат?”. Иначе албумът ще излезе на 13.12.13 … да петък 13-ти. Ще може да си го изтеглите безплатно от сайта на Ghetto Productions www.ghettoproductions.eu в секция „МАГАЗИН“.

359: 7 години вече си част от Ghetto Productions. Какво е да си част от нещо, толкова дълго време?

IMP: Ами какво е? Нищо повече от това да си вършиш работата да подкрепяш и уважаваш една група хора въпреки интригите, спекулациите, успехите и паденията. Тук е момента да кажа като продуцент на Ghetto Productions, че така както аз преди 7 години търсех от големите имена подкрепа и те се правеха, че не съществувам…така с днешна дата съм готов да помогна на всеки, който мисли че мога да го направя. Без значение дали е със съвет, инструментал, запис или квото ще. Омръзнало ми е от величия, които са забравили че и те са рапирали на микрофон за 10лв. с превързан с тиксо кабел.