Изцяло стъклен iPhone подготвят от Apple за 2017 г

Изцяло стъклен iPhone подготвят от Apple за 2017 г

Новият апарат ще бъде с AMOLED дисплей, който е по-тънък и значително по-лек

От Apple споделят, че през 2017 година ще станем свидетели на цялостна промяна в корпуса на iPhone. Традиционният алуминиев корпус ще бъде заменен с изцяло стъклен, а цялата горната част на устройството ще бъде заета от AMOLED дисплей.

Важно уточнение правим, че тази промяна със сигурност няма да видим в очаквания през септември 2016 година iPhone 7.

iphone3

В доклада не присъстват подробности, свързани с дизайна на очаквания стъклен корпус. Въпреки, че вече сме виждали устройство, като iPhone 4, със стъклена предна и задна част, все още ни е трудно да си представим как ще бъде проектирано изцяло стъклено устройство.

Прогнозата на един от популярните анализатори на Iphone Куо загатва, че новият стъклен iPhone ще бъде с AMOLED дисплей, който е по-тънък и значително по-лек, което ще компенсира добавеното тегло от малко по-тежкия стъклен корпус. Куо вярва, че Apple ще намери решение и относно устойчивостта и здравината при нежелан удар на стъкления корпус. Миналата седмица Apple съобщи за постигнатото споразумение със Samsung, което касае доставката на OLED панели за iPhone дисплеи на стойност 2.6 милиарда долара.

ipnohe2

С нетърпение очакваме да разберем повече за техническите характеристики и дизайна на стъкленото устройство и да ви запознаем с всяка любопитна подробност, около новият технологичен хит.

източник: traffic news

Leave a Reply

*