Kendall Jenner и Emily Ratajkowski ще бъдат съдени за рекламиране на Fyre Festival

Изминаха повече от две години от епичния скандал покрай Fyre, а главният виновник за него е вече в затвора, но драмата, която фестивала предизвика, продължава със същата сила и оказва своето негативно влияние върху Kendall Jenner, Emily Ratajkowski, Desiigner, Tyga и други звезди

Според източници, на няколко свързани с фестивала известни личности и артисти им предстои да бъдат официално съдени заради участието си в популяризирането на събитието. Kendall Jenner, Emily Ratajkowski, Migos, Blink-182, Lily Yachty и Pusha T са част от имената посочени в жалбите, подадени тази седмица в нюйоркския съд от довереника на събитието Gregory Messer.

Целта на съдебните искове е да бъдат възстановени парите от агенциите за таланти, изпълнителите, продавачите и другите организации, на които е било платено за популяризирането и провеждането на скандалния фестивал.

Според искът, моделът Kendall Jenner е получил цели 275 000 долара за публикация в социалните медии, популяризираща Fyre Festival. Както Messer изтъква, от Instagram поста на Kendall не става ясно, че това е платена реклама. В иска на Messer е посочено, че това означава, че публикацията на Kendall и споменаването на „G.O.O.D. Music Family“, „умишлено карат някои членове на обществеността и купувачи на билети да вярват“, че нейният зет Kanye West и основател на музикалния лейбъл G.O.O.D. ще излезе на сцената на Fyre Festival.

“Това поведение демонстрира явна липса на добросъвестност от страна на Jenner”, казва Messer.

През април, по време на интервю за The New York Times, Kendall сподели и своята гледна точна относно участието й в промотирането на фестивала Fyre и заяви, че полага много усилия да постъпва максимално отговорно и внимателно, когато решава кои марки и събития да промотира.

“Много хора те търсят било то за популяризирането на нещо или друг вид помощ и съдействие и никога не знаеш как ще се развият нещата. Понякога това е риск. Несъмнено проучвам колкото се може повече, но понякога няма много опции за проучане, когато става дума за нова, стартираща марка и просто трябва да имаш вяра в нея и да се надяваш, че ще се получи така, както казват, че ще го направят. Никога не знаеш какво реално ще се случи.“

Kendall Jenner, обаче, далеч не е единствената, която ще усети последствията от Fyre Festival.

В отделен документ, Messer обяснява, че от Fyre Media са платили на DNA Model Management, които представляват модела Emily Ratajkowski, 299 000 долара за популяризирането на фестивала и че Emily е “направила поне една публикация” в социалните медии, рекламираща Fyre Fest – отново, без да бъде пояснено за последователи, че това промотиране е заплатено.

Също така, юридическите документи на Messer показват и че на International Creative Management са платени 350 000 долара за участията на Migos, Lil Yachty и Rae Sremmurd на фестивала, $500 000 на Creative Artists Agency за Blink-182, а на Nue Agency са им били заплатени $730,000, за да направят осигурят присъствието на Pusha T, Desiigner и Tyga.

Снимки: Getty