КРАЖБА! YouTube свали видеото на Suzanita за нарушени авторски права

КРАЖБА! YouTube свали видеото на Suzanita за нарушени авторски права

Въпреки твърденията на Орхан Мурад, че са “взаимствани” само два такта от “едно семпълче”, YouTube свали видеото към песента “Луцифер и Буда”.
Ще цитираме сайта на btv.bg, които се свързаха с продуцента на оригинала – Том Прайс.

“В съобщение на сайта се казва, че видеото вече не е достъпно заради предявена претенция за авторско право на проф. Биджан Казем Мисаг.
Той известен австрийски диригент и цигулар, композирал преди близо 40 години песента Allahumma Ya Subuhun – популярна след последователните на бахайската вяра, която звучи точно като част от „Луцифер и Буда“.
„Това е точно същата песен, която аз съм продуцирал и съм записал през 1991 г. – каза пред bTV продуцентът на оригиналната музикална творба Том Прайс. – Когато ми изпратиха това видео в „Ютюб“, го пуснах… Тя (Сузанита – бел. ред.) пееше точно същата мелодия, но не само това – бяха използвали моя запис. Така че това видео в „Ютюб“ е откраднало две неща: продукцията, която аз направих през 1991 г. и песента, която проф. Казем Мисаг е написал. Това са нарушения на две авторски права“.
„Невероятно е как продуцентите на този клип са смятали ще подобна кражба ще им се размине“, добави той.
„Бях много изненадан… Но аз съм убеден, че те ще бъдат принудени да я свалят от „Ютюб“ и ще трябва да спрат да я разпространяват, защото това е нарушение на авторски права“, каза Прайс, като добави, че ако песента не бъде свалена, „ще заведем дело на момента“.

Review

5.0
★★★★★
★★★★★
Summary:
★★★★★
★★★★★
- КРАЖБА! YouTube свали видеото на Suzanita

User Rating: 0.00 stars (0 votes).

★★★★★
★★★★★
КРАЖБА! YouTube свали видеото на Suzanita за нарушени авторски права 359 Editor

Въпреки твърденията на Орхан Мурад, че са "взаимствани" само два такта от "едно семпълче", YouTube свали видеото към песента "Луцифер и Буда". Ще цит...

5.0

Leave a Reply

*