КРАЖБА! YouTube свали видеото на Suzanita за нарушени авторски права

Въпреки твърденията на Орхан Мурад, че са “взаимствани” само два такта от “едно семпълче”, YouTube свали видеото към песента “Луцифер и Буда”.
Ще цитираме сайта на btv.bg, които се свързаха с продуцента на оригинала – Том Прайс.

“В съобщение на сайта се казва, че видеото вече не е достъпно заради предявена претенция за авторско право на проф. Биджан Казем Мисаг.
Той известен австрийски диригент и цигулар, композирал преди близо 40 години песента Allahumma Ya Subuhun – популярна след последователните на бахайската вяра, която звучи точно като част от „Луцифер и Буда“.
„Това е точно същата песен, която аз съм продуцирал и съм записал през 1991 г. – каза пред bTV продуцентът на оригиналната музикална творба Том Прайс. – Когато ми изпратиха това видео в „Ютюб“, го пуснах… Тя (Сузанита – бел. ред.) пееше точно същата мелодия, но не само това – бяха използвали моя запис. Така че това видео в „Ютюб“ е откраднало две неща: продукцията, която аз направих през 1991 г. и песента, която проф. Казем Мисаг е написал. Това са нарушения на две авторски права“.
„Невероятно е как продуцентите на този клип са смятали ще подобна кражба ще им се размине“, добави той.
„Бях много изненадан… Но аз съм убеден, че те ще бъдат принудени да я свалят от „Ютюб“ и ще трябва да спрат да я разпространяват, защото това е нарушение на авторски права“, каза Прайс, като добави, че ако песента не бъде свалена, „ще заведем дело на момента“.