Lazy Face: “Като цяло, ако ме потърсите ще ме намерите лесно”

Днес в 359HIPHOP.COM на гости e – Lazy Face. Както Ви съобщихме по-рано днес, Jamaica Air Force radio show се завърна в ефир снощи по радио “Реакция”.
Вижте всичко ново около предаването и Lazy Face.

359: Здравей, първо искаме да пожелаем на добър час Jamaica Air Force radio show през новия сезон. Как си? Как се чувстваш след старта?

Lazy Face : Здрасти! Благодаря за пожеланието. Добре съм, правя се, че се трудя след края на лятото. Чувствам се прекрасно, след новото начало на предаването, което мина безболезнено. Нов сезон не знам доколко е правилно да се казва в случая на Jamaica Air Force, тъй като от самото си начало през 2011-та година предаването се е излъчвало без почивка всяка седмица, но като цяло всичко върви по план.

359: За хората, които все още не знаят, разкажи ни на две на три какво ще представлява – Jamaica Air Force radio show.

Lazy Face : Jamaica Air Force radio show или за по-кратко просто Джамейката е единственото по рода си радио (макар и онлайн) предаване в България. Излъчва се от август 2011-та, като първите две години беше всеки петък следобед по xraydio.net, а от тази седмица е вече на живо по студентското радио „Реакция“, на което искам да благодаря за благоприемството. Реших да пробвам друг часови диапазон, и от сега нататък Джамейката върви всяка сряда от 20ч до 22ч по reakcia.net, с повторения по xraydio.net всеки петък следобед от 14ч до 16ч.

359: Какво предстой през новия сезон в предаването?

Lazy Face: Много хубави неща? Нямам идея, като цяло нещата просто се случват Но съм почти 100% сигурен, че ако си пуснеш предаването ще попаднеш на много хубава музика, интересни интервюта, томболи, шеги, закачки и глупости в ефир…

359: Как избираш музиката, темите и гостите в предаването?

Lazy Face : Музиката рефлектира това което съм слушал през изминалата седмица-две. Стремя се да бъда максимално актуален представяйки прясно излезли продукции и албуми, но също така обичам да пускам яки стари неща, тъй като винаги съм бил фен на старата школа – биля тя в регето или в хип-хопа Имам един файл на десктопа в който като попадна на яка песен или идея си записвам, че трябва да я пусна в предаването – за момента песните са доста, както и идеите за специални тематични предавания. Например ако не ме домързи, през октомври (или айде, ноември) ще направя предаване специално посветено на японската сцена… Колкото до гостите, избирам ги според възможността ми да ги интервюирам. Ако са български разбира се е по-лесно, ако са чужди просто скачаш на интервюто и го правиш Това лято успях да направя доста контакти по различни европейски фестивали и това мисля подобрява качеството към предаването а и повишава интереса към него.

359: Как според теб се развива ямайската култура в България, през последните 1-2 години?

Lazy Face: С риск да разбуня духовете, мисля че има известна стагнация, в такъв смисъл че артистите които са тук са супер качествени, но няма кой да ги конкурира. Ще дам пример с Roots Rocket live band, които свириха на супер престижен фестивал в Словакия където делиха главната сцена с имена като Busy Signal, Israel Vibration и още много други. Това не се случва току-така, и бих се радвал в бъдеще да се появят още млади, нови и талантливи групи, певци, селектори и т.н., които да бутат сцената напред. Но разбира се мога само да се радвам, че изпълнителите с които разполага сцената ни вървят само напред и нагоре!

359: Сега един въпрос свързнан с теб, но извън радио предаването. Самият теб, извън шоуто къде ще те чуят и видят твоите фенове, приятели и любители на ямайската музика, този сезон.

Lazy Face: Като цяло извън предаването гледам да съм активен и като селектор, организатор на партита и т.н. Следващите ми „участия/излизания на сцена/представления“ са на 5-ти октомври в Mixtape5 като съпорт на Уикеда, а след това нямам търпение да пускам при Неги от Фарс в Jazzmatazz на 17-ти, в любимият мой Дада бар във Велико Търново на 18-ти и на едно голяно събитие отново в Търново на 19-ти – Autumn Reggae Vybz. Като цяло, ако ме потърсите ще ме намерите лесно

359: Пропуснала съм нещо 100% да те питам, ако искаш може да ни споделиш?

Lazy Face : Пропусна да ме попиташ защо Lazy Face! Ето една интересна дефиниция от urbandictionary.com Lazy Face Syndrome (L.F.S.) : The often recurring condition in which the state of one’s face appears to feel as if it is “lazy,” and/or “droopy” due to their current state of being stoned.

359: Кога е следващото предаване?

Lazy Face : Продължавам програмата още другата сряда, със специален гост на живо в студиото Alka Dub Soundsystem от Варна. На 16-ти октомври пък ще ми гостува Sen I от Roots Rocket.

359: Пожелай нещо на феновете на 359HIPHOP.COM

Lazy Face: Щом четете това значи вие е било достатъчно интересно, и се надявам че ще намеря няколко нови слушатели на Джамейката сред вас. Благодаря за подкрепата!

Повече от Lazy Face може да намерите тук:

Искате да чуете всички предавание до тук, посетете архива на предаването, който е на www.mixcloud.com/lazyface