Легендите WU-TANG CLAN в България, 20 години след Enter The Wu-Tang (36 Chambers)

Легендите WU-TANG CLAN в България, 20 години след Enter The Wu-Tang (36 Chambers)

Кръстниците на хардкор хип хопа Wu-Tang Clan ще забият на Главната сцена на шестото издание на SPIRIT of Burgas. Това ще е първото гостуване на звездната седмица – RZA, GZA, Method Man, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God и Masta Killa на българска сцена.

Гигът им на SPIRIT of Burgas е част от световното турне на Клана по случай шестия Wu албум, с който крюто отбелязва 20 години от платинения дебют wu-tang-clan-na-spirit-of-burgas-2013. Бургас ще е една от малкото европейски сцени, на които Кланът ще се вихри и ще представи горещи парчета от новия дългоочакван студиен албум A Better Tomorrow.

About.com определя Wu-Tang Clan за най-голямата хип-хоп група на всички времена, а списание Rolling Stone за една от най-влиятелните групи за последните двадесет години.

Wu-Tang Clan е една от най-успешните и значими групи в световния хип-хоп. Тримата братовчеди, Genius (GZA), Prince Rakeem (RZA) и ODB, полагат основите на Wu-Tang Clan. Името взаимстват от филма Shaolin and Wu Tang и дори песните в първия им албум, Enter The Wu-Tang: 36 Chambers, от 1993, са разделени на Shaolin и Wu-Tang секции. Постепенно към Kлана се присъединяват и останалите членове, като голяма част от MC-тата са роднини и приятели от деца.

През годините стилът им се развива и всеки член на крюто издава солови проекти, които моментално оглавяват музикалните класации. Запазена марка на групата са здравите хардкор бийтове и агресивни текстове, пълни с метафори, с които представят живота си в Ню Йорк с елементи от китайската култура и филмите с бойни изкуства. RZA е лидерът и визионерът на Клана, продуцент на общите им албуми, както и на много от соловите.

През 1997 се появява вторият албум Wu-Tang Forever, продал половин милион копия още през първата седмица. Водещ сингъл от албума е Triumph, в който участват и деветте МС-та – RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa и Ol’ Dirty Bastard. През 2000 излиза и третият албум The W с хита Gravel Pit, а през 2001 и четвъртият Iron Flag. Петият албум 8 Diagrams излиза през 2006, а тази година през юли, след шестгодишно мълчание, великаните от WU-TANG готвят шести – A Better Tomorrow, който да отбележи 20-годишнината им.

Read more: http://showbusiness.actualno.com/Legendarnite-Wu-Tang-Clan-za-pyrvi-pyt-v-Bylgarija-na-SPIRIT-of-Burgas-2013-news_422218.html#ixzz2RC7rAYPq

Leave a Reply

*