MC Van : “Първо бях скeптично настроен, но реших да се пробвам”

В рубриката за нови лица, днес ще ви представим едни млад талант от Несебър.

Иван Кибритев а.к.а MC Van вече е натрупал опит зад гърба си и за това с удоволствие ще ви го представим.

325515_433415913381769_2139618012_o

359: Здравей. Представи се на читателите на 359 HIP HOP.

MC Van: Здравейте, казвам се Иван Кибритев ,на 19 години от Несебър.

359: От колко време се занимаваш с хип хоп музика и защо реши да се занимаваш точно с нея?

MC Van: Занимавам се с хип хоп от 3 години , преди това само слушах ,но реших да пробвам и да рапирам. Направих точно 3 демa и реших, че няма как да станат така нещата. Обичам като правя нещо то да бъде като хората. Свързах се с приятели, които имаха студия (силно казано студия) и си рапираха. Започнах да записвам с тях, но след време реших, че трябва да си продължа сам и да продължавам да качвам нивото. От там се свързах с Gangsta Gangsta Production, набираха нови кадри в редиците си и бяха направили конкурс, в който реших да се включа и аз. Взех ,че и спечелих. Колкото до хип хопа, от малък съм зарибен по тази музика и винаги съм искал да рапирам, като поотрасна и така следвам си мечтите.

359: Банален въпрос е, но не мога да не ти го задам – Какво означaва MC Van  и защо реши така да се кръстиш?

MC Van: Като бях малък най-близкия ми авер ми го измисли. Започна да ми вика така и когато дойде момента да си избера псевдоним се сетих за това и ми звучеше добре пък и е реална случка. Добавих едно MC отпред, звучеше ми доста по-добре, пък и винаги съм обичал фрийстайлите.

359: Разкажи ни за участието ти в конкурса на Gangsta Gangsta Production (G.G.P.), защото знам, че е бил ключов за теб.

MC Van: Приятел ми препоръча да участвам. Първо бях скeптично настроен, но реших да се пробвам. Изпратих им нужните неща и след месец се свързаха с мен и ми казаха ,че съм победител в конкурса. След няколко дни вече бях в професионално звукозаписно студио и от тогава до сега не съм излизъл от там. Песента беше успешна и ме приеха в редиците на G.G.P. Запознах се с доста имена в БГ хип хоп средите ,започнах да работя с някой от тях. Участия ,записи ,партита. За по-малко от 2 месеца вече бях пял на доста места

359: Ти си работил с MF Zanimation и 33 Studio. Разкажи ни какво се случи там.

MC Van: Както споменах запознах се с доста имена в БГ хип хопа. Започнахме да записваме там с останалите ми колеги от G.G.P. и дигнахме качеството на крайния продукт. Лично аз продължавам да работя с тези студия и искам да им благодаря за което.

359: Имаш ли български хип хоп артист, на който се кефиш най- много и искаш да направиш колаборация с него?

MC Van: Като цяло се кефя на изтока и има такъв, с който бих искал да запиша, даже не един.Не обичам така да казвам имена и после да чакам и да се надявам това да се случи ,КОГАТО СИ ЗАСЛУЖА може би ще запиша с тях.

359: А световен?

MC Van: Bushido.

359: Какво подготвяш за новият сезон?

MC Van: За новият сезон съм подготвил доста неща, които чакам да им дойде времето, за да ги пусна. Има няколко лични трака, на които съм наблегнал. Случиха се доста неща около мен и просто трябваше някак да изкарам всичко това от мен и го направих. Скоро надявам се да станат готови и клиповете към парчетата. Повечето песни мисля да ги пусна с клип, поне се надявам, но да видим как ще протекат нещата.

359: Имаш ли кумир в хип хоп музиката?

MC Van: Да. Hoodini.

359: Издаде ми, че подготвяш нова песен. Може ли да ни разкажеш малко повече за нея?

MC Van: Да. Подготвям и тя даже почти е готова, останаха да финализирам няколко неща. Това е една от личните песни, за които споменах. На любовна тематика е, но без happy end. Скоро приключих 2 годишна връзка и имах да казвам някой неща и го направих в тази песен.
Даже го направих в 2 песни. Първата се казва “Ще съжаляваш”, която е почти готова остана да снимаме само клипа, а другата е още в процес на работа .

 

359: Какво си пожелаваш да ти се случи?

MC Van: Пожелавам си да съм жив и здрав и да продължавам да правя хип хоп и да изплувам нагоре. Благодаря на 359 за интервюто. Dа сте живи и здрави целияt екип и да продължавате да подкрепяте българската хип хоп сцена !