На чаша зелено вино…. от канабис

Това зелено вино е повече от просто цвят – това е любовта между вино и марихуаната!

Оказва се, че Калифорния е единствената държава, в която легално се предлага зелено вино и то само се с медицинска карта за марихуана. Чудите се защо? въпреки, че Canna Vine всъщност не са първите, които създават вино с канабис, както съобщава Los Angeles Times, “Виното от канабис, още известно като “зелено вино” (и по юридически причини описвано като “тинктура”)… съществува вероятно още от времената, когато е имало канабис и вино.”

Canna Vine съчетава органично отгледан канабис с биодинамично добито грозде. Сред поддръжниците на идеята са Челси Хандлър и Мелиса Етъридж — всъщност Етъридж има собствена гама от канабисови вина, наречена Know Label, която е дело на същия производител — и други знаменитости също са изразили интерес към това да имат собствени версии.

Заради процеса на ферментация, през който преминават тези вина, те са по-малко силни като ефект, отколкото бихте очаквали.

Резултатът е зряло, физическо ‘телесно надрусване’, вместо по-дезориентиращо психично надрусване” разкриват Los Angeles Times. Това се дължи и на компонента, използван при производството на канабисови вина – конопен канабидиол, който е различен от елемента присъстващ в марихуаната.

389dcddf0f18d2c3385421cf743129f9e9805de9

Производителите са пробвали блендове от двата типа канабис, cannabis sativa и cannabis indica, за да намерят баланса между издигащото и отпускащото усещане. Те също така активно продължават да търсят начин да комбинират вкуса на канабис и вкуса на вино в нещо по-хармонично.

Потребителите могат да избират между вкусове от ананас, “черешов пай” идеално съвместим с розе и гренаж, за почитателите на билкови аромати и вкусове.

weed_wine_cover

Очаквано, цената на виното от канабис е порядъчно висока между $120 и $400. Но какво ли не струва едно запомнящо се “телесно надрусване”?