На протест срещу новоприетия Закон за шума

Българската асоциация за заведенията излезе на протест срещу приетия Закон за шума

След приемането на новия Закон за защита от шума, всички заведения – ресторанти или дискотеки, градини или открити плажни барове трябва да затварят в 22.30 часа. Законът бе приет от Народното събрание на 20.06.2019 г., а от неговото прилагане се предполага, че ще последват големи икономически загуби за целия туристически сектор и ще се наруши нормалната логика на живота на хората в България.

По случай новия закон, в днешния горещ следобед, пред президентството се събраха много недоволни българи – собственици и служители на заведения, диджеи, музиканти и младежи. Въоръжени с фланелки с надпис “Няма да сме тихи” и листове хартия, на които пишат молби до президента, присъединилите се към протеста бяха на мисия с цел да бъде наложено вето на новоприетия нормативен акт, с който депутатите забраниха шума на открито от 14:00 до 16:00 часа и от 23:00 до 08:00 часа сутринта.

“Когато съм бил малък, моите родители са ми чели приказки. Приказките със щастлив край завършват с “яли, пили и се веселили”. Аз не искам да чета приказка на моя син, която да завършва с “те си легнали в 10 часа” – Лъчезар Йорданов, собственик на заведения

Участниците в демонстрацията заявиха, че ако исканията им не бъдат взети под внимание, ще излязат на национален протест.

Снимки: Facebook