Непобедимите остават без загуба! 12 рунда бой между Уайлдър и Фюри, а на края…

Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри се биха 12 рунда, но в крайна сметка не излъчиха победител в битката за титлата във версия WBC в тежката категория на професионалния бокс. Мачът беше един от най-очакваните за годината и зрителите край ринга в Лос Анджелис станаха свидетели на интересен бокс, в който Фюри използваше познатата си провокативна тактика, с която сякаш приканваше съперника му да нанася удари.

Така двамата боксьори за първи път не спечелиха на професионалния ринг, но пък продължават без загуба. Уайлдър пък запази световната си титли и най-вероятно ще му предстои мач с Антъни Джошуа за обединяване на шампионските пояси във всички версии. Не е изключено все пак да има втори мач между Бронзовия бомбардировач и Циганския крал.

След края на 12-ия рунд реферите не успяха да излъчат победител. Първият съдия даде 115:111 в полза на Уайлдър, вторият присъди 114:110 за Фюри, а третият отсъди 113:113. Така 33-годишният американски боец вече има 40 победи (39 с нокаут) и едно равенство на професионалния ринг, докато 30-годишният британец е с 27 успеха (19 нокаута) и едно реми.

Зрителите също нямаше как да преценят дали има победител в мача. Уайлдър на два пъти пращаше съперника си на земята в нокдаун, но Фюри бързо се изправяше и продължаваше. При втората ситуация, която се случи в последния 12 рунд, Тайсън Фюри изглежда щеше да изгуби с нокаут, тъй като при отброяването не помръдваше до шестата секунда. Британецът от своя страна създаде впечатление, че има предимство при ударите и очакваше да спечели по точки, но не такова беше мнението на реферите край ринга.

източник: blitz.bg