New single! Скандау и Любен – Bad Madafaka

1912534_754269877919630_396189218_n

Група Скадау и Любен Христов зарадваха феновете си с общо парче.

Песента се казва „Bad Madafaka”. Музиката е дело на Любен Христов, текст – Лъчезар Евтимов, Йонислав Йотов и Любен Христов .

Промото на парчето в интернет,  беше придружено с отворено писмо  на артистите към всички медии.

СкандаУ и Любен : Има медиен расизъм

„СкандаУ” и Любен обявявиха, че отказват да угаждат на радиата и телевизиите. Дори спечелента награда за „ Летен хит” на хип хоп наградите, която рапърите получиха за песента им с Део – „От юни до август”, не успя да промени решението им. След като през 2012 мочетата представиха гледната си точка относно медиите в песента „Радио и ТВ”, този път изпълнителите обявиха, че спират да цензурират на песните си с цел непременни ротации.

„Не искаме да се съобразяваме с никого, не искаме да променяме езика си, нито поведението. Ние неслучайно сме „СкандаУ” – няма да мълчим на никого и за нищо!” – коментира Тото.

Причината за взетото решение се крие в некоректното според тях отношение на някои от медиите – „За едни изпълнители цензура има, а за други не. Ние никога не сме се вземали насериозно или за звезди, няма и да го направим. Когато обаче чуем Килата по радиото и телевизията да казва „Ще ти подам кура сиропиран..”, а на нас ни е наложена цензура върху думата изплезен, тогава имаме проблем. Който се интересува от нас, знае къде да ни намери – в интернет.” – споделя Лъчезар.

„Ако медиите харесват музиката ни, но не одобряват нецензурните думи в текста, да се чувстват свободни да ни цензурират както искат. Отказвам да си налагам каквато и да е автоцензура в името на това, на всяка цена песните ни да бъдат в ротация. ” – споделя Любен, който преди няколко дни се обърна към феновете си във фейсбук:

„ПЛЕМЕ! ЛЪЖАТ НИ! Вие сте най-яките фенове на света, никой досега не се е радвал на толкова верни приятели, както аз! От тук насетне мога да ви обещая само едно. Слагам край на цензурата в парчетата си, явно долните ТВ канали лъжат и от нея, съответно – няма никаква полза! От тук на сетне, ще пускам парчета през две седмици ДО ЛЯТОТО- защото явно, само вие губите от това, че не го правя! Има и виновни за това – но за тези паразити – ще чуете по-нататък- сега това, което следва, е само за вас!”.