Нови лица: Ejkko: “Уважавам всеки един от големите изпълнители”

14019_853706088014909_4892573318647245872_n

Днес в рубриката за нови лица, ще ви запознаем с Ejkko.

359: Здравей, представи се на читателите на 359 HIP HOP?

Ejkko: Здравейте, истинското ми име е Еждер, но всички ме знаят като Ejkko. Роден съм през ’97-ма година в град Русе.  1997-infinity !!

359: От колко време се занимаваш с хип хоп ?

Ejkko: Реално погледнато, започнах да се занимавам с хип-хоп сериозно преди 2-3 месеца и все още съм доста зелен. Текстове започнах да пиша на 15, но само пишех – нищо повече.

359: Какво те накара да се занимаваш точно с хип хоп музика?

Ejkko: Много фактори ме накараха да се насоча към хип хопа, но главният е музиката на най-големия изпълнител за мен – Еминем. Просто открих част от себе си в изкуството му и една вечер си пуснах инструментал на една негова песен, взех една тетрадка и започнах да си изливам всичко, което ми тежеше под формата на рап. И мисля, че открих начин да изразя себе си. За мен това е възможност да изразиш и предадеш някаква емоция, независимо каква. А тогава преминавах през доста трудни моменти, на които съм благодарен, защото ме научиха да оценявам добрите. Скоро ще чуете!

359: Наскоро изкара своето дебютно видео. Разкажи ни малко повече за него.

Ejkko: Всичко стана много бързо, след като записах песента се свързах с режисьора на видеото – Денис Мехмедов,  който е с 2 години по-малък от мен, но е много талантлив и с голямо бъдеще пред себе си. Отне ни около 4 часа да снимаме цялото видео, а обработката трая около 2-3 дена, в крайна сметка се получи доста добре и хората го харесаха и оцениха, за което съм им благодарен!

359: Имаш ли кумир от световната  хип хоп сцена?

Ejkko: Както казах по-рано, това е Еминем. От него тръгна всичко и той е основната причина да хвана химикала. Иначе слушам много други изпълнители и жанрове. Не се ограничавам само с един стил, оценявам всяко творчество под формата на музика.

359: А имаш ли кумир от българска хип хоп сцена?

Ejkko: Уважавам всеки един от големите изпълнители на голямата сцена, гледам да науча по нещо от всеки.

359: Какво ново очакваме от теб?

Ejkko: В момента работя по доста самостоятелни проекти, които ще пусна скоро. То ще се чуе, това е само началото! Искам да кажа на хората като мен, с големите мечти, вярвайте в себе си и не спирайте да се борите за това, което искате. На тези, които са на дъното – от тук посоката вече е само една – Само Нагоре! Накрая искам да благодаря на 359 хип хоп, че дава възможност за изява на новите артисти като мен. Всичко хубаво към Вас и читателите!Искам да благодаря и на всички, които ме подкрепят и се кефят на музиката ми – надявам се да не ги разочаровам и в бъдеще!