Облеклото от турнето на Eminem е с образователна цел

Турнето на легендарния рапър Eminem е в разгара си, а концертът му на стадиона West Pac в Нова Зенландия подобри рекорда за присъствие, поставен от Robbie Williams преди около 18 години.

Повреме на точно това шоу, Eminem отдели няколко минутки за да обясни, че тениските, които той носи повреме на турнето си, не са с модна, а образователна цел. На всяка от тях има изобразена корица на легендарен рап албум.

„Както знаете, това турне носи името the Rapture tour. Но оригинално, трябваше да бъде наречено ‘Rap Shirt’ tour. И ще ви кажа защо.

Има причина да правя това всяка вечер на сцената. Надявам се, че някои от вас ще отидат да си купят техните албуми. Може би ще ги проучат. Може да не знаете кои бяха Masta Ace или Kool G Rap, но мисля, че трябва да знаете, защото това, което те направиха за хип хоп-а беше невероятно. Те го издигнаха на следващото ниво. Това са рапърите, които ме вдъхновиха.“

https://www.instagram.com/p/BulvEFCH_u7/?utm_source=ig_embed

Изглежда, че Eminem е наясно с важността на хип хоп историята. Да се надяваме, че неговата инициатива ще има положителен ефект и ще подтикне по-младите му фенове да проучат хората, които значително са повлияли на обичаната от тях хип хоп култура.

Снимки: Instagram