ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА РАП ПЕСЕН – Avi MC – Проблеми

1459791_10151730178547601_184648322_nЗаровихме се здраво в архивите и открихме първата българска рап песен записвана някога!
Парчето се казва “Проблеми” и е записано през 1988-ма година, още по времето на комунистическия режим в България. В нея се пее за проблемите на тогавашното общество, режима на тока и водата, замърсения въздух в столицата, желанието ни да сме част от европейския съюз и т.н.
Трака е записан от първата българска рап група AVI MC, в студиото на Нова Генерация. В записите на парчето, като гост музиканти участват и част от членовете на групата Нова Генерация, включително и покойният вече Димитър Воев. Сречовете в трака са направени с грамофон „Унитра” и са дело на Васко Теслата.
През 1989-та година, веднага след падането на режима на Тодор Живков, парчето вече звучи по Националното радио (по това време в България друго радио не съществува). Година по-късно, AVI MC успяват да заснемат и клип на въпросното парче и то се завърта и по Националната телевизия (тогава, също единствена в България). В трака взимат участие оригиналните членове на групата — Васко Теслата, МС Гинес (Тромбона) и Александър (от където идва и името на групата).

Музика: Васко Теслата, Нова Генерация
Текст: Васко Теслата, МС Гинес
Продуцент: Васко Теслата