Първият български болид вече е факт

Първият български болид вече е факт

Вчера станахме свидетели на първата българска суперкола Sin R1, която бе представена от нейния създател Росен Даскалов на столичния площад „Св. Александър Невски“.

Автомобилът е произведен от фирма Sin Cars, чийто собственик е бившият пилот и създател на болида. Невероятната суперкола е направена за 5 години. Даскалов обясни пред, че механизмът на създаване е „много голям пъзел, който трябва да се сглоби“.

Идеята за създаването на болида хрумва на бившия пилот съвсем случайно. Не успявайки да намери такъв автомобил, какъвто иска, решава да си го създаде. Преди това е купувал спортни коли, които е преправял, докато търсел по-хубава на автомобилния пазар.

Човек, който може да създаде такъв тип автомобил, трябва да има отлични познания и дългогодишен опит в автоапаратурата. Освен да бъдед перфектно подготвен, трябва да има и много контакти в чужбина, които му дават готово ноу-хау, уточнява Даскалов.

По неговите думи има много неща, които могат да се ползват наготово, но по този начин могат да объркат майстора. Затова са необходими знания за изчисляване на „геометрията“ на автомобила. Ограничението на скоростта на първия български болид е до 250 км/час. По думите на Даскалов у нас пътищата са хубави, но не отговарят на изискванията за високи скорости. „Който иска да кара бързо – ето я Германия, там няма ограничение по магистралите“, каза той.

Sin R1 използва за широка гама от двигатели и допълнителни екстри – индивидуално оборудване, аудио система, добивайки визията на един различен автомобил, максимално близък до състезателния.

Review

5.0
★★★★★
★★★★★
Summary:
★★★★★
★★★★★
- Първият български болид вече е факт

User Rating: 0.00 stars (0 votes).

★★★★★
★★★★★
Първият български болид вече е факт tintinbg

Вчера станахме свидетели на първата българска суперкола Sin R1, която бе представена от нейния създател Росен Даскалов на столичния площад „Св. Алекса...

5.0

Leave a Reply

*