Red Bull Soapbox за първи път в България

Състезание за оригинални идеи и силни усещания

 

Ще се спуснат ли Деян Донков и Сани Жекова на едно от най-стръмните трасета в историята на
Red Bull Soapbox?

Остават броени дни до старта на първото състезание за самоделни безмоторни колички Red Bull Soapbox, което ще се проведе на 28 септември в София. Участниците добавят финалните щрихи по своите мегамобили и ако още не сте разгледали отборите, то можете да видите екстремните състезатели и дръзки изобретатели на www.redbullsoapbox.bg
Финалният брой на отборите, които ще се борят за първото място, стигна до 62 коли. В последния момент, след тежки и емоционални решения, някои от финалистите прибраха количките си в питбокса и няма да се явят на старта. Така в състезанието остават най-смелите и най-сръчните герои на първото Red Bull Soapbox състезание в България.

image003
Напомняме, че състезанието се провежда на бул. „Черни връх“, гр. София– в участъка между бул. „Джеймс Баучер“ и бул. „Арсеналски“, като се очаква количките да развият средна скорост между 50 и 60 километра в час. Финалът е малко преди хотел „Хемус“, ще го познаете по арката и купчините сено, с които се обезопасява трасето.
Първата количка, с която ще се тества пистата ще е кенчето на Red Bull, в което, по последна информация, зад волана ще се настани актьорът Деян Донков. С известна доза риск един (а може би двама:) от представителите на журито ще премине през трите прептятствия и стръмния гладък наклон. Към Журито от популярни актьори и спортисти, сред които и Сани Жекова, се присъединява „нежната бухалка на независимата музикална сцена“ Миленита.

image003
С щури глави в здрави каски и крилати мечти, превърнати в колички, отборите ще преминават пред погледите на многобройните зрители. Тандемът Рачков и Зуека ще са главните водещи на състезанието и ще дават крила на лудите изпълнения на отборите! За посетителите ще има зони за почивка и хапване, детски кът, паркинг за велосипеди, зона за хора с увреждания, боди-арт пункт и възможност да се презаредят с един студен Red Bull.
За домошарите и хората извън София, водещите Емануела Иванова и Евгений Милов ще проследят най-интересното встрани от трасето с анкети към състезателите, зрителите и известните личности. Старт на емисията в реално време от 11:00ч. на www.btv.bg.
За останалите – сложете каските, наместете крилата си, махнете крака от спирачката и дайте летящ старт на своето първо Red Bull Soapbox състезание! Очакваме ви тази неделя, на 28 септември с колички на старта в 10:00 часа.

10519642_570372109757602_1796414865567457473_n