Ryan Leslie е влюбен в София, подкрепя я за Европейска столица на културата 2019

 

1453518_472409056206953_1278154749_nСветовноизвестният музикант има концерт в „София лайф клуб“  на 6 ноември, търси български IT специалист

 

 

 

 

Световноизвестният музикант Райън Лесли ще бъде посланик на София, кандидат за Европейска столица  на културата 2019 г. Обещание за това даде R&B звездата на пресконференция в  столичния хотел „Земята и  хората“, на която присъстваха зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов и Малина Едрева –председател на комисията по култура в Столичния общински съвет.

Певецът, възпитаник на „Харвард“, пристигна у нас в понеделник, за да „подари“ на феновете си у нас  зашеметяващ концерт в „София Лайф Клуб“ на 6 ноември (сряда) от 22,00 ч. Райън Лесли призна, че изключително много харесва българската столица и не случайно е избрал точно нея, за да заврърши тук световното си турне „Black Mozart 2013”.

“За мен е чест да се върна в София, влюбих се във вашия град още при първото ми гостуване в България през лятото, за мен е чест да бъда посланик на кандидатурата на София за Европейска столица на културата“, призна 35-годишният американец. Той допълни, че идва от Ню Йорк, но София го е приела толкова топло, че се е почувствал като обичано нейно дете. Този път той е пътувал до София цели 30 часа, защото това е едно от малкото места, където се чувства толкова вдъхновен, че твори денонощно. Не случайно е кръстил на столицата ни своя песен и е снимал клип тук.

„Моята любовна история  със София тепърва започва“, закани се певецът и призна, че още при  първото си идване е помолил домакините си от Symphonics да го заведат на място, от което градът се вижда като на длан. „Заведоха ме на Копитото и… останах без дъх“, довери Лесли.

“Благодарим Ви от името  на кмета на града Йорданка Фандъкова  за това, че подкрепяте нашата кандидатура  за културна столица на Европа през 2019. Прекрасно е, че такива талантливи и космополитни артисти като Райън Лесли идват в София“, обърна се към изпълнителя от името на Столичната община Малина Едрева. Тя подчерта, че Лесли е изключителен пример за младите и за това как може да се успее в наши дни, а музиката е универсално изкуството, чиито вибрации стигат до хората.

„София е много гостоприемна, а подкрепата на имена от ранга  на Райън Лесли увеличават шанса  ни да станем културна столица на Европа през 2019 г.“, сподели и зам.-кметът Дончо Барбалов.

Ако някой иска, да ми звънне“, призова пък Лесли и остави дори телефонния си номер на журналистите. Това е част от неговата концепция за максимална връзка с феновете, развита чрез социалните мрежи. „Фен съм на технологиите. Даже, снощи, след като пристигнах в София не можах да спя и довърших ново приложение за композиране“, обясни още изпълнителят. Той обяви, че много би се радвал, ако включи към екипа си и талантлив български IT специалист.

 

1002911_471764389604753_209591412_n
Rayn Leslie завършва световното си турне „Black Mozart 2013″  с грандиозен концерт в Sofia Live Club – утре вечер.

Преди него на сцената ще видим Бобо,   Лора Караджова, Графа, Jahmmi Youth, Меу, Деси Андонова от PhutureShock, Кристо, Rudi Duli Muden & Kukushev, BobyLeon, както и македонската супер звезда –  Toni Zen.

Водещи и подгряващи диджеи  ще бъдат добре познатите на българската публика DJ Bugs и N.A.S.O. от Monster Hip Hop Party.