Що е то “РадиЙо! НРБ”?

Що е то “РадиЙо! НРБ”?

32591_10151496075642601_1759841720_n

Нашият колега и приятел Ильо Илиано от Ka$ино стартира един много интересен радио проект. Медиите и предаванията за Хип Хоп в родното пространство буквално се броят на пръстите на едната ни ръка и подобни начинания заслужават подкрепа и уважение.
Успех от нас!

Що е то “РадиЙо! НРБ”?

Това е радио предаване засягащо музикалните стилове рап, r’n’b, реге/рага/регетон, соул, фънк и всички дъщерни и гравитиращи около тях музикални течения. Основната цел на “РадиЙо! НРБ” е да следи и отразява всичко по-интересно случващо се на родната и световна хип хоп сцена. Българският хип хоп е в своя пик и развитието му е неоспоримо, което някак естествено води до нуждата от подобно предаване.

“РадиЙо! НРБ” е оригинално и трудно повторимо начинание поради своята специфика от чисто структурна и стилова гледна точка. Засягат се както българския и американски хип хоп, така и нещата случващи се в Европа, а и извън нея. Обръща се внимание на корените и на българския и на световния рап. Разбира се “прясно изпечените” сингли и тави също не успяват да се изплъзнат без НРБ-радара да ги засече. За да се балансира звучението се отделя достатъчно време и внимание и на по-мелодичните стилове като r’n’b, соул и дори funk и jazz – стиловете дали толкова много идеи и семпли на съвременните артисти. Изкъсо се следи и отразява случващото се на всички фронтове на сцената у нас, а близките контакти с артистите гарантират куп интервюта и информация от първа ръка.

РадиЙо!-то стои на РъБъ на масата, но дали ще падне или ще се задържи не е от такова значение, по-важното е, че и в двата случая ще продължи да излъчва за радост на многобройните нуждаещи се от този саунд. Време е за хип хоп Йо! РадиЙо! НРБ.

РадиЙо! НРБ във Facebook: https://www.facebook.com/Radiyonrb

Неделя 18:00 – 19:00 ч. – Югоизточна България:
Радио Бургас 92.5 FM
Южното Черноморие от Слънчев бряг до Синеморец, както и районите на Карнобат, Айтос, Средец, Малко Търново и Елхово.
online: http://212.95.175.63:8000/ (цъкай на listen и си ти)
Скоро и в клона на БНР за североизтока – радио Шумен.Неделя 20:00 – 22:00 ч. – Северозападна България:
Видин – 97.1 FM
Белоградчик – 106.8 FM
Монтана – 103.9 FM
Враца – 94.4 FM
online: http://radiovidin.bnr.bg/Pages/default.aspx

РадиЙo НРБ

Leave a Reply

*