Sound Ninja – дни на отворени врати в MODO

На 20 и 21 септември ще проведем Дни на отворените врати в музикалната къща на MODO, където ще представим курсовете по музикално продуциране и DJ “Sound Ninja”.

Елате да се запознаете с преподавателите, да научите повече за учебната програма, както и да присъствате на открити лекции.

Лектори в SOUND NINJA 

Явор Топчиев [Hotlife] – миксинг, мастъринг, саунд дизайн и синтезис, аранжимент и сикуенсинг, музикален бизнес

Явор прави първите си стъпки на електронната денс сцена през 2012 г. и бързо се насочва към създаване на собственa музика. През 2013 г. Явор подписва с холандския мениджмънт Yebber Music и в последствие започва да издава музика за лейбълите Black Hole Recordings и Cr2 Records. Скоро след това Hotlife става част от продуцентския екип на Sony/ATV и EMI Music Publishing Холандия.

Христо Рачев [Monk] – теория и история на музиката, музикален анализ, композиция, ремиксиране, DJ-инг, саунд дизайн

Зад псевдонима Monk, стои Христо Рачев – музикант с над десет годишна кариера като концертен пианист и камерен изпълнител. Интересите му в електронната музика водят до основаването на Drum Bassment – първото седмично предаване в българския радио ефир, посветено на drum&bass и dubstep, излъчвано по Alpha Radio. Като DJ е делил сцена с артистите Lenzman, Ragga Twins, Caspa, 16 Bit и много други, а като продуцент посвещава цялото си време на чисто новия проект Manners – платформа за съвместната му работа с Bashment.

10406732_10152351731398671_6517253759765452838_n

Гост-лектори

Даян Куцаров [L 33] – drum&bass продуциране

През последните няколко години продукцията на Даян Куцаров или L 33 спомогна за твърдото затвърждаване мястото на България върху световната drum&bass карта. Впечатляващият му каталог от издания се разпространява от лейбъли като Program (RAM), Eatbrain, Rise audio, Citrus и Titan. Решителната стъпка в кариерата на този едва 20 годишен продуцент идва с парчето Discrete, включено в емблематинчната компилация “Nightlife 6”. Траковете му подкрепят легендите Andy C, Dillinja, Dj Hype, както и редица други артисти и радио презентъри по целия свят.

Стоян Николов [Bashment] – DJ-инг и scratch техники

Bashment е DJ, продуцент и MC с богат сценичен опит и завиден обхват от стилови насоки. Съвместният му трак с Grigovor “Здравей”, базиран на семпли от легендарните “Тангра” е част от първата българска дъбстеп компилация “Platformula 1”. Той се превръща в чудовищен хит и е сред основните причини за хилядите слушания и сваляния на албума. Следват редица солови парчета и колаборации, като едно от най-успешните и слушани до момента е “Thriller”, където Стоян е вокал и основно действащо лице във видео продукцията към парчето.

 

Димитър Ганчев [Mite] – миксинг и продуциране

За родения и израснал в Бургас Димитър Ганчев, преходът от изпълнител към микс инженер и продуцент, е естествено продължение на кариерата му в музиката. През над десет годишната си кариера работи с всички топ артисти и продуценти в България, а на вкуса и професионализма му се доверяват и победителите от “X Factor” (Virginia Records, Sony, BMG) и “Гласът на България” (Universal). Носител е на 2 награди за албум на годината, песен на годината на наградите на БГ Радио, а в момента се подвизава като резидент микс инжинер в Студио Диджитъл Плюс.

Повече информация за лекторите на Sound Ninja може да прочетете тук: http://artsforumbg.com/sound-ninja/lektori