Стив Макуин ще режисира документален филм за Тупак Шакур

Стив Макуин ще режисира документален филм за Тупак Шакур

През месец юни ще станем свидетели на биографичния филм „All Eyez On Me“ на Бени Буум ,който ще представи живота и смъртта на един от най-легендарните хип-хоп изпълнителни за всички времена. Да, 2Pac e жив в сърцата на милиони фенове и ние сме точно от тях – ще се насладим с всичките си сетива, стига да успеем да се докопаме до филма на някой софийски фестивал. Подобна беше и ситуацията със „Straight Outta Compton“ преди години, който дойде, благодарение на SoIndependent.

В „All Eyes On Me“ ще видим Деметриъс Шип-младши в ролята на Тупак Шакур, а Джамал Уулард се завръща като Нотоиъс Би Ай Джи, след като изигра персонажа в „Notorious“ през 2009 г. Нещо по-интересно обаче се задава към кината нашите сърца! Какво по-хубаво от документален филм, подкрепен от Amaru Entertainment и режисиран от Стив Макуин?

Познахте. Макуин, който спечели награда „Оскар“ за блестящата си работа по „12 години в робство“ се заема с тежката задача да заснеме документален филм, който ще покаже истинския 2Рас – от студиото до фаталната вечер в Лас Вегас. Филмът ще бъде подкрепен от фондацията на Афени Шакур, майката на трагично загиналния рапър, на която е посветена и песента „Dear Mama“.

Продуценти са Джейсън Джаксън и Синклер – човекът, посветил се на заснемането на музикални документални филми. Негов е и „The Beatles: Eight Days A Week–The Touring Years“, така че може да си представите за какво качество ще става дума. Изпълнителен продуцент ще бъде Глория Кокс, леля на Тупак и единствена сестра на Афени.

За онези, които може да са забравили припомняме, че албумите на 2Рас са продадени в над 75 милиона копия по целия свят, а Шакур се превръща в първия соло рапър, влязъл в Rock’n’Roll залата на славата, където бе представен посмъртно от Снууп Дог, Алиша Кийс и Ти Ай. Освен като музикант, рапърът е познат и с участието си във филмите „Juice“, „Poetic Justice“, „Above The Rim“ и „Gang Related“. Убит е през 1996 г. в автомобилна престрелка, а година по-късно по подобен начин умира и най-големият му враг и конкурент Ноториъс Би Ай Джи.

Документалният филм на Макуин ще се разпространява от White Horse и Univesal Music Publishing Group. Очакваме премиерна дата, а в периода на изчакване ще слушаме California Love до припадък.

Review

5.0
★★★★★
★★★★★
Summary:
★★★★★
★★★★★
- Стив Макуин ще режисира документален филм за Тупак Шакур

User Rating: 0.00 stars (0 votes).

★★★★★
★★★★★
Стив Макуин ще режисира документален филм за Тупак Шакур tintinbg

През месец юни ще станем свидетели на биографичния филм „All Eyez On Me“ на Бени Буум ,който ще представи живота и смъртта на един от най-легендарните...

5.0

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.