Стив Макуин ще режисира документален филм за Тупак Шакур

През месец юни ще станем свидетели на биографичния филм „All Eyez On Me“ на Бени Буум ,който ще представи живота и смъртта на един от най-легендарните хип-хоп изпълнителни за всички времена. Да, 2Pac e жив в сърцата на милиони фенове и ние сме точно от тях – ще се насладим с всичките си сетива, стига да успеем да се докопаме до филма на някой софийски фестивал. Подобна беше и ситуацията със „Straight Outta Compton“ преди години, който дойде, благодарение на SoIndependent.

В „All Eyes On Me“ ще видим Деметриъс Шип-младши в ролята на Тупак Шакур, а Джамал Уулард се завръща като Нотоиъс Би Ай Джи, след като изигра персонажа в „Notorious“ през 2009 г. Нещо по-интересно обаче се задава към кината нашите сърца! Какво по-хубаво от документален филм, подкрепен от Amaru Entertainment и режисиран от Стив Макуин?

Познахте. Макуин, който спечели награда „Оскар“ за блестящата си работа по „12 години в робство“ се заема с тежката задача да заснеме документален филм, който ще покаже истинския 2Рас – от студиото до фаталната вечер в Лас Вегас. Филмът ще бъде подкрепен от фондацията на Афени Шакур, майката на трагично загиналния рапър, на която е посветена и песента „Dear Mama“.

Продуценти са Джейсън Джаксън и Синклер – човекът, посветил се на заснемането на музикални документални филми. Негов е и „The Beatles: Eight Days A Week–The Touring Years“, така че може да си представите за какво качество ще става дума. Изпълнителен продуцент ще бъде Глория Кокс, леля на Тупак и единствена сестра на Афени.

За онези, които може да са забравили припомняме, че албумите на 2Рас са продадени в над 75 милиона копия по целия свят, а Шакур се превръща в първия соло рапър, влязъл в Rock’n’Roll залата на славата, където бе представен посмъртно от Снууп Дог, Алиша Кийс и Ти Ай. Освен като музикант, рапърът е познат и с участието си във филмите „Juice“, „Poetic Justice“, „Above The Rim“ и „Gang Related“. Убит е през 1996 г. в автомобилна престрелка, а година по-късно по подобен начин умира и най-големият му враг и конкурент Ноториъс Би Ай Джи.

Документалният филм на Макуин ще се разпространява от White Horse и Univesal Music Publishing Group. Очакваме премиерна дата, а в периода на изчакване ще слушаме California Love до припадък.