Supreme: От улицата до върха на модата

През 1994 James Jebbia отваря магазин на улица Лафайет в Сохо, с желанието да прави дрехи и скейтбордове, за хората които обичат този начин на живот.

Днес Supreme е на върха на модната индустрия, записал името си до това на Louis Vuitton, а едни от най-известните лица в света, не само са се снимали за проекти на марката, но и с удоволствие носят моделите в ежедневието си.

Lady Gaga се съблича гола за Supreme.

Виктория Бекъм, кланът Кардашиян-Дженър, Kanye West, A$AP Rocky, хип-хоп изпълнители, модели, актьори – всички те обожават Supreme.

 

      

Макар и да започва като типично ориентиран към мъжкото облекло, бранда днес създава дрехи и за жени, повлиян от развиващия се интерес на дамите към карането на скейтборд и тенденцията за унисекс и неразграничаващи се по пол дрехи.

Ню Йорк, Токио, Лондон, Париж – са сред световните модни столици, където можете да откриете марката. Преди модния гигант Louis Vuitton, Supreme си партнира с Levi’s, Timberland, Nike и много други.

Философията на Jebbia вече 23 години е простичка и успешна – “Винаги има критика, защото хората не могат да разберат, че младите хора могат да харесват едновременно Bob Dylan и Wu-Tang Clan, Coltrane и Social Distortion. Младите хора, както и скейтърите, са много, много широкоскроени… за музика, изкуство, за всичко и това ни позволява да правим мода с толеранс и широк замах.”