Танцово вдъхновение от SKYWALKERS DANCE INTENSIVE

Започваме работната седмица с ударна доза енергия, танцови ритми и вдъхновение от SKYWALKERS DANCE INTENSIVE и зареждащия клас на Васко и Иво.

Повече за Васил Золумов
Васко е танцьор и хореограф с богат опит на българската сцена. Започва танцовия си път от град Бургас, занимавайки се първоначално с брейк, след което и с хип хоп. Освен изучаването на различни стрийт стилове (хип хоп, попинг, хаус и други), за изграждането на неговия индивидуален такъв допринасят още и множеството взети класове от световни танцови форуми, работата на сцена и пред камера с редица български изпълнители, участието му в телевизионни предавания, клипове и реклами, но най-вече работата със създаденото от него и неговите най-близки приятели крю – Skywalkers. През последната година Васко е имал възможността да преподава и извън българските рамки, правейки класове в Португалия, Македония и Израел.

Повече за Иво Иванов
Иво започва танцовата си кариера през 2007 година в град Бургас. Там придобива своята основа главно в стиловете хип-хоп и contemporary, като минава и през усилен технически и стилови тренинг. Години по-късно се мести в София и там започва да преоткрива себе си и безкрайните възможностти на изкуството, наречено “танц” рамо до рамо с новосъздалото се от него и най-близките му хора (също бургазлии) crew Skywalkers. Заедно взимат участие в редица музикални проекти и събития и доказвайки се като име в София, а по-късно и в цяла България. Освен групови изяви, Иво има и доста солови проекти. Сред тях реклами, видеоклипове, концерти и др. През лятото на 2017-та получава възможността да бъде част от преподавателите на международния танцов лагер (OMG Dance Camp), наред с едни от най-големите имена в танцовата индустрия днес. По-късно заминава за Израел заедно с нежната си половинка Стеф, където в продължение на 2 месеца води редовни класове в 3 от най-големите зали в страната. Успява да пътува и преподава и в много други зали из цял Израел.

Повече за събитието:

SKYWALKERS DANCE INTENSIVE е събитие, което събра както български така и чуждестранни преподаватели за един незабравим уикенд и което бе структурирано така, че да е полезно предизвикателство за всяко ниво танцьори.

Интензивът се състоя от четири хореографски класа, два от които – колаборации, както и един Q&A Session с всички преподаватели, чиято цел бе да даде възможност на танцьорите да се запознаят не само с начина на движение на преподавателите, но и начина им на мислене.

За пилотното издание на този интензив специални гости бяха младите, но изключително опитни преподаватели Джоа ван де Лак и бразилеца Сержо Рейс. А за невероятните колабо класове към Ели и Васко се присъединиха директно от Лондон и Израел любимите пътешественици – Рали и Иво.