Учени разкриха кой е Banksy?

Учени разкриха кой е Banksy?

Британски учени са използвали комбинация от математика, криминология и географско профилиране, за да създадат теория за идентичността на мистериозния уличен артист Banksy.

Изследователи от Queen Mary University в Лондон заявиха, че следите на неговите творби водят към артиста Робин Гънингам. Това предположение бе направено за първи път от Daily mail още през 2008 г.
Проучването е анализирало серия от творби на Banksy в Лондон и Бристол, като е противопоставило локациите им на местоположенията на домовете на хора, които са подозирани, че могат да бъдат Banksy.
„Бих бил изненадан, ако не е той (Гънингам) дори без нашия анализ, но е интересно, че проучването ни допълнително потвърждава тази теза”, заяви пред BBC Steve Le Comber, член на екипа, направил анализа.
BBC информира също, че юридическият екип на Banksy се е свързал с хора от университета относно това как изследването ще бъде популяризирано.

Източник: stand.bg

Review

5.0
★★★★★
★★★★★
Summary:
★★★★★
★★★★★
- Учени разкриха кой е Banksy?

User Rating: 0.00 stars (0 votes).

★★★★★
★★★★★
Учени разкриха кой е Banksy? 359 Editor

Британски учени са използвали комбинация от математика, криминология и географско профилиране, за да създадат теория за идентичността на мистериозния ...

5.0

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.