В Студиото с… Александър Дюлгеров “A.S.D.”

Днес в рубриката ни “В Студиото” ще ви срещнем с едно лице, което сериозно набира скорост вече не само сред ъндърграунд средите и изкача на светло. Това лице е – Александър Дюлгеров “A.S.D.”. Екипът на 359hiphop се срещна с него, а ето какво ни сподели той:

1. Представи се на читателите на 359hiphop, разкажи малко за себе си и това как се забърка в тази „сложна рап игра“.

Здравейте, казвам се Александър или по – накратко A.S.D. . Всичко започна на шега, колкото и клиширано да звучи. Чух демо на съученик от съседната паралелка и реших, че и аз това го мога… и ето ни тук.

2. Как започна да рапираш от самото начало? И кой беше/бяха твой идол/и в самото начало и си каза – ей и аз ще бъда?!

Започнах да рапирам през недалечната 2010 година. Първите ми текстове бяха на Английски и бяха пълен провал. След това се пренасочих към родната реч, което беше умно решение … имаме толкова богат език. През целия си съзнателен живот съм слушал рап. Купища рап, тонове рап… Помня първата ми mp3-ка която си купих със собствено изкарани пари и как се редяхме да ни качват песни, понеже тогава компютрите бяха меко казано дефицит. Както всички други хлапета на моята възраст слушах до каквото се добера – като започнем от Onyx, Wu-tang, минем през Mr.Shadow, Immortal Tehnique и още куп изпълнители с бунтарски рап.

3. Ти освен като изпълнител, се занимаваш със запис и обработка,имаш собствено студио в което бачкаш по редица проекти. Разкажи ни малко за него, за това какво предстои да излезе от теб, от други изпълнители?!

Да, така е. Имам скромно вокално стидио където се случват всички неща около мен. Записвам, обработвам, влагам старание и се уча постоянно. Тази част и по-точно пост продукцията е цяла наука и човек се учи постоянно. Градя от години , от самото начало и определено няма да спра. Около мен има все повече кадърни изпълнители за което мога само да се радвам!

4. Какво би казал на подрастващите и на тези които сега започват да се занимават с това което ти правиш? Както би им казал, ако тръгнат по твоят път?

Да слушат сърцата си! Всеки е повлиян от времената и средата в които живеем. Днес е лесно да си изпълнител, всичко е достъпно, но пък масата изпълнители не дават много на културата. Смисъла се размива и губи, но това са нормални неща. Бих искал да им кажа едно нещо и то е, никога да не се предават и отказват. Успеха е в тoва да си напорист!

5. Предни години имаше някак си бум на хипхоп. А сега сме в края на 2016 – в заствой ли е цялата култура според теб или се движи?!

Все по-добре за радост. Интернет пространството гъмжи от изпълнители, всеки ден чуваме нови. Масово продукцията не е качествена, но като се отсее има все повече изпълнители поели по пътя на хип-хопа в чиста форма. Точно там е магията и вярвам, че тя никога няма да се изгуби. Посланието достига масите, стига те да са готови за него.

6. Какво ново може да очакваме в най-скоро време от теб? По какво работиш?!

На първо време ще излезне едно парче с DarkSide от OutInSpace и Черноглед , което е на бийт от Черноглед със скречове от DJ Fresh KIT. Скоро започнах работа с един нигерийски изпълнител Kola Slimm, който определено контрастира и има какво да даде. Ще се чуят интересни неща! Паралелно с това има още няколко проекта с Крисо Малкия от Бургас с който работим от дълги години. Въпрос на време е да се случат, записани са, но си чакат своя ред.

7. С кой не си работил, а би ти се искало да работиш по проект?!

О, благодаря за въпроса. Тук е момента да кажа че благодаря на Васо (DarkSide) за хубавия фийт който спретнахме, надявам се да запишем с IMP , харесвам енергията и начина по който поднася нещата. Има доста изпълнители с които искам да направя колаборации, но всичко с времето си.

8. Предстоят 5ти тe годишни награди на 359hiphop, които ще се проведът на 3ти февруари в зала Ефе на хотел Маринела. Какво е твоето виждане и мнение за наградите като цяло и имаш ли фаворит, който би искал да видиш като отличен?!

Надявам се наградите да станат по-обективни относно приноса на артистите към културата. Да се отсеят по-добре кадрите, да се погледне по дълбоко в самата култура. Има много изпълнители които заслужават да вземат награди, а дори не са номинирани! Аз лично нямам фаворит, защото награди заслужават доста артисти.

9. Имаш ли нещо което искаш да пожелаеш на читателите на 359hiphop?!

Да всъщност са няколко неща. Искам да им пожелая весело прекарване на празниците, да са живи и здрави и да бъдат себе си! И не на последно място да подкрепят изпълнителите и техните творби. Всеки влага, кой по-малко, кой-повече. Това е единствения начин да вървим напред!

Повече за Александър – A.S.D. и това какво предстои да излезе от него, а и за работата му в студиото може да намерите на официалната му фейсбук странница.