(Видео) България с нов рекорд за Гинес! Вижте колко коли Ford се събраха на околовръстното

(Видео) България с нов рекорд за Гинес! Вижте колко коли Ford се събраха на околовръстното

Подобрихме световния рекорд на „Гинес” за най-дългата колона от автомобили „Форд”, съобщава БНР. Над 2000 автомобила преминаваха през северната скоростта тангента в София в продължение на час и половина.Съдиите признаха за рекордна бройката от 1527 коли. Именно този брой ще бъде записан в книгата за рекордите на Гинес.
По-рано бе съобщено, че над 2000 коли са се събрали на северната скоростна тангента на Околовръстния път в София, за да опитат да поставят нов световен рекорд на Гинес. Организаторите имали за цел да има поне 1000 автомобила, които да изминат повече от 3 км в колона, съобщава Нова телевизия.
Началото на състезанието бе поставено малко преди 12.00 часа. За да го наблюдават се събраха десетки почитатели на автомобилите. Премиерът Бойко Борисов също лично отиде да наблюдава опита за поставяне на рекорд.
Целта е да се подобри рекордът от 2014 година. Той е поставен в САЩ, когато са се събрали 829 коли.
БНТ допълва, че първият подобен световен рекорд е поставен през 2004 година. След това е подобряван четири пъти.
На днешното събитие присъстваха официални съдии от „Гинес”, които проследиха състезанието и обявявиха дали е подобрен опитът за рекорд.
Едно от условията е да не се надвишават 40 км/час. Разстоянието между две коли не трябва да бъде повече от два автомобила.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.