Виктор Ангелов завоюва 1-во място на турнир в Ахелой

Турнирът по вдигане от лег за брой повторения в град Ахелой приключи с отлична подготовка и прекрасни отзиви от страна на участници и зрители.

Организатор е спортен клуб „Ахелой“ с председател Атанас Широков. Мястото на провеждане беше в градския парк, а поводът празника на Ахелой, който съвпада със Спасовден.

Под погледите на многобройната публика, която остана впечатлена от представянето на силните момчета, общо 19 състезатели премериха сили. Събитието бе уважено и от г-н Христо Широков, който е общински съветник в град Поморие. Спортистите от Ахелой, Равда, Несебър и Поморие достойно представиха своите градове. Специален гост и медиен партньор бе почетния гражданин на Бургас- Стефан Петров (Машината) – един от основателите и председател на ОЗБГ, както и собственик на Iskra.bg.

Поради големия брой участници, организаторите решиха те да се състезават в две категории – лека /до 80 кг лично тегло/ и тежка /над 80 кг лично тегло/. Щангата за долната категория тежеше 60 кг, а за горната 70 кг. Условието бе да избутат колкото могат повече пъти тежестта. В лека категория имаше записани 10 човека, а в тежка 9.

Наградният фонд /за около 1500 лева/ беше под формата на хранителни добавки, ваучери за намаление и шейкъри, и бяха осигурени от: „Комфорт строй 2009“ ЕООД, кметство Ахелой, „Цветита Хербал“, „Дивекс Дигитал“ и Димитър Нейчев.

Продуцентът и водещ на “10 фит минути с Виктор Ангелов” завоюва 1-во място с 60 повторения в леката категория и 46 в тежката. Малко по- късно отпразнува подобаващо и финалния епизод за сезона.
Виктор Ангелов обещава много силен 2-ри сезон и участия в много бъдещи състезания!