Владимир Далаклиев със сребро от Световното

Владимир Далаклиев спечели сребърен медал от световното военно първенство по таекуондо WТF в Рио де Жанейро. Той достигна до финала в категория до 68 килограма, където загуби от иранеца Амир Бакши, който е шампион на Азия за този година.

Преди това българинът постигна три победи, а на полуфиналите се справи със силния руснак и бронзов медалист от Евро 2018 в Казан Вячеслав Минин. Другият български представител Калоян Бинев, който е европейски шампион за мъже тази година, ще стартира днес, в категория до 63 килограма.

В същия момент в София се провежда деветият международен турнир “Херея оупън”, в който участие взимат над 1000 състезатели от 10 държави, България, Гърция, Сърбия, Македония, Румъния, Кипър, Израел, Германия, Косово и Италия. Надпреварата бе открита от председателя на БФТ Слави Бинев. В първия ден сили пребориха кадети и юноши и девойки. Отборен шампион при юношите стана клуб Кентавър от Казанлък, следван от гръцкия клуб Елпидес Кайзариснис и македонския клуб Бутел.

Припомняме, че преди два дни Александра Георгиева стана европейска вицешампионка на първенството за кадети, което се провежда в Испания.