“Върху бийтове на…“ Аян Шукри “JayCee”

“Върху бийтове на…“ е нова рубрика в 359hiphop, в която всяка седмица пред еднакви въпроси ще застанат една от най-важните части при създаването на едно парче, а именно бийтмейкарът.

Днес в рубриката ни имаме удоволствието да ви представим и запознаем с Аян Шукри – JayCee. Аян “JayCee” Шукри е работил и стой зад проектите на редица изпълнители като: 100KILA, Dim4ou, Кристо, Лора Караджова, Сантра и др.

Ето и какво ни сподели Аян:

1. Как започна всичко? Кой/какво те забърка в това да искаш да си най-важната част от създаването на едно парче?

Всичко започна преди 7-8 години, един приятел ми показа програмата FL Studio и започнах да се уча да правя бийтове, а 100 Кила е човека, който ме забърка в това. Бях му фен и мечтата ми беше да имам песен с него!

2. Кой беше първият човек с който си работил и как стана така че да работите заедно?

100 Кила е първия човек, с който работих, свързах се с него в My Space, писах му и направих няколко ремикса на някои от парчетата му. След няколко години беше факт и първото официално парче през 2012 година “Виновен” на 100 Кила feat. Бобо.

3. А с кой би ти се искало да работиш, а все още не си?

Работил съм с почти всички, с които съм искал да работя. Бих работил и съм отворен към всички.

4. Според теб българските изпълнители отдават ли нужното уважение към хората, които реално стоят зад тяхната продукция и без които не би съществувало едно парче?

Някои-да, други-не. Искам да благодаря на тези, които са точни и отдават нужното уважение. За другите, които не го правят, рано или късно падат.Трябва да осъзнаят, че това, което са, е благодарение на хората, с които работят и хората около тях, защото това е отборна игра. Сам човек е за никъде!

5. …. а феновете?

Те са най-важната част. Благодаря, че ги има, защото без тях всичко това нямаше да се случва,нямаше да ни има и нас!

6. Ако не се беше забъркал толкова дълбоко в музика с какво други би се занимавал?

Не съм се замислял върху това, защото музиката за мен е не само хоби и най- вече бизнес. Но може би щях да се занимавам със спорт – бойни изкуства, това е другото нещо, което ме влече и съм се занимавал сериозно.

7. Според теб, има ли Българска бийтмейкърска общност и на какво ниво е?

Според мен няма Българска бийтмейкърска общност. Има Български бийтмейкъри, които правят добри и качествени бийтове, но са малко, на пръсти се броят .
Всеки, който усилено работи и влага всичко от себе си, може да стигне до световната сцена. Естествено трябва да има постоянство и търпение.

8. Според теб, кой от съвременните биймейкъри и продуценти ще се превърне в легендарна емблема на световната сцена?

От чуждестраните… според мен са Dj Mustard, Make Will Made It, DJ Snakе и Metro Boomin.

9. Ако имаш възможността за един ден да работиш с някой от иконите в областта по проект, кой би бил той?

Имах възможността да бъде записано парче върху мой бийт с Romeo Miller (синът на Master P), който не е точно икона, но е доста популярен в тези среди. А иначе, бих работил с много хора от областта.

10. Случвало ли ти се е да промениш изцяло мнението си за дадено парче при поврорното му слушане/гледане?

Да, много пъти.


11. Кои са трите проекта с които най-много се гордееш, че си работил по тях?

Гордея се с всичките си проекти, но тези, с които най-много се гордея са:

разбира се “Виновен” – 100 Кила и Бобо- началото на всичко. Първото винаги си остава любимо.

Друг любим проект е “Look At Me” на IVY feat. Dim4ou -Благодарение на този проект се запознах със настоящия ми Мениджър Денис Касъмов, подписах договор със BG MUSIC и това промени не само кариерата ми,а целия ми живот!

„Една на Милион” – Лора Караджова feat. Бобо и „Paradise” – Кристо feat. Лора Караджова – също от любимите ми.

12. По какво работиш напоследък и какво ново може да очакваме скоро от теб?

Работя по няколко проекта с доста популярни изпълнители, но предпочитам да ги запазя в тайна. Очаквайте качествена музика!

13. Пожелай нещо на хората, които четат това и на тези които искат, но все още не са започнали да се занимават с биймейкинг/продуцентство.

На всички читатели искам да пожелая Весело изкарване на Коледните и Новогодишни празници! Живи и Здрави! Благодаря на всички мои приятели, фенове и всички, които ме подкрепят! А хората, които се занимават с каквото и да е изкуство, с нещото, което на тях им харесва… да продължават да го правят да вярват в себе си, да дават 150% от себе си всеки ден, да са търпеливи и постоянни и нещата ще се случат! Успех на Всички!

Благодаря на екипа на 359 за вниманието!

Повече за Аян Шукри – JayCee може да намерите на официалната му фейсбук страница.