X-Energy Crew отвори вратите на своята школа за новия танцов сезон

Групата X- ЕNЕRGY е основана през 1999 г. в София, България. Идеята се заражда от Димитър Димитров и Мартин Гайдаров на улицата, след което момчетата започват да доразвиват уменията си в залата, където привличат и много млади хора. Освен с брейк танци, момчетата се занимават и с рисуването на графити, което допълва развитието на хип-хоп културата през 90-те години. В момента съставът на групата е трето поколение, което е наследило духа и амбицията на своите учители.
Повече от 15 години танцьорите продължават да дават най-доброто от себе си за развитието и популяризирането на хип-хоп културата в България и извън нея. В момента групата се ръководи от Калин Калинов, който завършва “НАТФИЗ” – Physical theatre и съчетава предадения дух на улицата и новостите в театралните и модерни тенденции.
В творческата им биография са записани участия в много чуждестранни фестивали, като X- ЕNЕRGY представят страната ни в Гърция, Италия, Холандия, Словакия, Словения, Великобритания и други, а също така и в много рекламни и сценични изяви, филми, конкурси и благотворителни мероприятия.
За нарастващата популярност на групата говори и фактът, че се откри школа, в която се обучават деца от най-ранна възраст, които да доразвият идеята на хип-хоп културата и реализират мечтата на своите по-големи батковци, създатели на Х-ENERGY CREW – проектът „Street show” да печели все повече привърженици сред младежите- любители на breakdance. Младите хора у нас все повече се нуждаят от алтернативни форми на забавление на улицата, които да им предлагат нови предизвикателства и да ги насочват към изкуството. Когато се работи с много любов, ентусиазъм и желание да се докажеш, не закъснява и признанието за положения труд.

В момента групата отвори вратите на своята школа и започнаха усилени тренировки, където децата ще научат много за брейк танците и ще се развиват в правилната посока, благодарение на техните треньори, които дават всичко от себе си, за да мотивират и научат децата.

Графикът на школата е:
Понеделник, Сряда и Петък за деца между 5-12 години
начинаещи – 18:00 – 19:00ч.
напреднали – 19:00 – 20:30ч.

Вторник и Четвъртък за големи – 19:00 – 21:00ч.

Всеки, който иска да се занимава в тази сфера и да развива брейк денс-а е добре дошъл в школата на X-Energy Breaking School.

Екипът ни желае на момчетата успех и само напред!