Ямайска и етно музика в София

На 15-и март предстои истинско музикално пиршество с редки звукови “деликатеси” от Ямайка, Азия и Близкия Изток за всички, които обичат ямайската и световна етно музика. То ще се случи в столичния клуб  “MAZE” и замесени ще бъдат Roots Rocket, Vulsima и Global Vision Circle.
Главно събитие на музикалната трапеза ще бъде роденият в Багдад и израстнал в Ню Делхи, музикален номад Мохамед Абуд a.k.a. DJ MoCity – един от основателите на първата индийска реге саунсистема “Reggae Rajahs”, който е на път, за да разпространи посланието за мултикултурно разбирателство чрез общия език на изкуството.
Едва на 26 години, Мохамед вече е добре познат в четири държави – Индия, Ирак, Малайзия и Турция. DJ, MC, промоутър, мениджър на фестивали и артисти, той има не едно амплоа, но зад всичко това се крие момчето Мохамед, което е очаровано от хип-хоп музикална култура, благодарение на по-големия си брат. Мисията на Мохамед е да стимулира раждането и развитието на глобални музикални икони, които идват от страни, непринадлежащи към развития западен свят. Постепенно вкусът му на диджей и МС започва да еволюира в една определена посока – реге и карибска музика. Така той създава първата индийска саундсистема – The Reggae Rajahs (MoCity, Diggy Dang, General Zooz).
Индийските посланици на реге движението вече пет години са сред най-заетите имена на индийската сцена. През лятото на 2013 правят мащабно европейско и американско турне, като подгряват Alborosie на главната сцена на най-големия реге фестивал в Европа – Rototom Sunsplash.
Събитието ще бъде обогатено и музикално украсено от Zafayah (Roots Rocket) и един от ветераните на БГ world beat и реге сцените – Dancing Angel (Global Vision Circle). Към събитието ще се присъедини и 5-ият член на Reggae Rajahs – BeLights (Либия/Малта/Индия).
Музикалните селекции на MoCity и Reggae Rajahs са много разнообразни и винаги носят със себе си различни цветове и аромати от целия свят. Носете си обувки, които може да прежалите лесно.
Очертава се една наистина международна вечер, а организаторите обещават и още изненади.