За киното и българската реге сцена

След една официална и няколко неофициални прожекции през 2013-та година, немислимото се случи : в интернет се появи за свободно гледаме първият документален филм представящ българската реге сцена и част от участниците в нея.

Ето какво гласи неговият синопсис, а ако се чудите има ли реге музиката почва в България то не чакайте и секунда повече а си пуснете Sofia-Kingston-Babylon.

“Първият филм за реге и ямайската култура в България – Sofia-Kingston-Babylon поглежда към проблемите на ъндърграунд музиканта, дръзнал да върви срещу течението на
масовата култура. Също като ямайските музиканти от 60-те и 70-те години на миналия век и българските им последователи се опитват да пробият в среда, която не изглежда
особено дружелюбна към алтернативните музикални стилове.

Действието се развива в София, която започва все повече да прилича на Вавилон /Babylon/ – въплъщението на световното зло според растафарианската култура.
За България, изгубена между Изтока и Запада и какви са допирните точки между растафарианството, православното християнство и учението на Петър Дънов.

В света на ямайската музика у нас ни потапя Selector Lazy Face, който се среща с най-популярните посланици на ямайската музикална култура
у нас – Roots Rocket, Zionlionz Soundsystem, Rock A Shock, Ерол Ибрахимов, Zafayah, Jahmmi Youth, Rebelites, Мерудия и други.