Жена оглави БХХА

b1

Проведе се Първото Общо събрание и Първият Управителен съвет на Българска Хип Хоп Асоциация

Българска Хип Хоп Асоциация (БХХА) е неправителствена организация на българските артисти, създаващи изкуство в сферата на хип-хоп културата – хип хоп, ар енд би и реге/рага изпълнители, бийт мейкъри, хип-хоп продуценти, графити артисти, търнтейбълисти, хип-хоп и брейк танцьори и крюта, DJ-и и и фенове за изграждане на истинско хип хоп общество.

На 01.12.2013 се проведе Първото Общо събрание на асоциацията. На него присъстваха близо 70 от общо 140-те членове на новото и единствено хип хоп сдружение у нас. На събранието се разбра, че БХХА тепърва започва своята същинска дейност, тъй като досега работата им е била свързана изцяло с легализирането на една такава публична организация пред закона и те са положили усърдие във всички нужни изисквания, документи и регистрации. Тъй като хората все още питат какви са целите на сдружението, на тях бе обяснено, че БХХА не е лейбъл, не е парти промоутър и по никакъв начин не е конкуренция на никой лейбъл или парти организатор, както и на никой друг. Дейността на тази независима доброволна организация е нестопанска и ще зависи изцяло от нейните членове и решенията на Общото им събрание, ще се кандидатства по проекти в страната и чужбина за насърчаване развитието на българската част от хип хоп елементите в национален и международен мащаб.

На Първото общо събрание този месец, бе обяснено, че ролята на досегашното ръководство на асоциацията, е била така да се каже скучна и формална, но то е изиграло докрай своята роля, а именно да износи тежестта на легализирането и узаконяването на сдружението. Единствената забавна част от началните стъпки на БХХА бе тяхното откриване с организираният от тях БЪЛГАРСКИ ХИП ХОП ФЕСТИВАЛ, за който още се говори, когато на една сцена за 10 часа се качиха 130 имена от българската хип хоп сцена – всички пяха заедно и си подадоха ръка.

b2Стана ясно, че досегашните управители са били назначени служебно от учредителите на БХХА до Първото Общо събрание, на което членовете демократично чрез гласуване да изберат своят Управителен съвет. Всеки редовен член на асоциацията може да бъде избран за Управителния или Надзорния съвет.
Самата процедура по гласуване мина за около час и половина, като всеки който иска да се кандидатира за съвета, трябваше да се представи на микрофона с 2 изречения и да обясни защо се кандидатира. Всеки желаещ да го направи бе допуснат до микрофон и кандидатура. След 18 доброволно издигнати кандидатури се премина към гласуване, като всеки от 70-те присъстващи членове трябваше да изпише своя желан Управителен съвет, като напише 7 от 18-те имена на лист. След преброяването бе обявен и първият Управителен съвет, гласуван от Първото Общо събрание, а те са както следва по броя на гласове:

1. Васил Николов – Теслата
2. Мария Баева
3. Димитър Попов – Бучката
4. Кирил Георгиев – Картела
5. Александър Рийв – Трафика
6. Мартин Младенов – DJ Марти G
7. Денис Касъмов – BG Music Channel
8. Борис Христов – графити артист

b3
На събранието бе обявен и срок за изпращане на проекти и идеи. Всеки желаещ, може да изпраща своите предложения на bhha@abv.bg , като под внимание ще се вземат и разгледат само проекти и идеи свързани с хип хопа. Крайният срок е 1 март 2014. БХХА ще изложат одобрените проекти през април 2014-та.

Всички пълни протоколи от събранията ще се качват на сайта на асоциацията, както и в тяхната Facebook страница:
https://www.facebook.com/bhha.bg

Десет дена след Първото Общо събрание се събра и първият Управителен съвет, който трябваше да избере своя председател и зам.председател, а те са както следва:
1. Мария Баева – Председател
2. Денис Касъмов – Зам.председател
3. Кирил Георгиев – Зам.председател

Бе избран и Първият Надзорен съвет, който се състои от:
1. Боби Ваклинов – от Господари на ефира
2. Емил Савов – Mister X
3. Станислав Найденов – Спенс

Новият Управителен съвет заложи на женска ръка за свой ръководител, желаем успех на целият им екип, тепърва ще очакваме още и още новини свързани с БХХА, предстои тяхната кампания за проекти и набиране на членове, като се надяваме и да направят един хубав купон, каквото предложение бе постъпило на Общото им събрание – всяко ежегодно общо събрание да завършва с купон, на нас ни звучи добре.