Звездите пощуряха по Ice Bucket Challenge

Звездите пощуряха по Ice Bucket Challenge

Светът се побърка по ALS Ice Bucket Challenge

 От няколко дни, всички социални мрежи са полудели по предизвикателството, което е благотворителната кампания – ALS Ice Bucket Challenge.

ALS е най-разпространената болест в Америка, която засяга нервните клетки в мозъка и гръбначния стълб. Учени решават чрез опита Ice Bucket Challenge да се съберат пари за болните хора в Америка.

За броени минути ALS Ice Bucket Challenge обиколи цял свят и почти всички американски звезди се включиха. Предизвикателството се изразява в това да се залееш с кофа със студена вода и лед, да предизвикаш още трима свои колеги или приятели, които в рамките на 24 часа трябва да се залеят със студена вода или да дарят пари за кампанията.
Повече звезди на запад правят и двете.

Сред хип хоп артистите, които се включиха са в световен мащаб са : Dr. Dre, Tyga, Chris Brown, Wiz Khalifa, Usher, Kevin Hart и още много други.


* Амиотрофична латерална склероза (ALS), често се нарича “болестта на Лу Гериг”, е прогресивно невродегенеративно заболяване, което засяга нервни клетки в мозъка и гръбначния мозък. Двигателни неврони достигнат от мозъка на гръбначния мозък и на гръбначния мозък на мускулите в тялото. Постепенното дегенерация на двигателните неврони в ALS в крайна сметка води до тяхната смърт. Когато моторни неврони умират, способността на мозъка да започне и контролира движението на мускулите се губи. С доброволното мускулите действие постепенно засегнати, пациентите в по-късните стадии на болестта могат да станат напълно парализирани. 

 

Leave a Reply

*