Кецовете на Майкъл Джордан продължават да се продават за големи суми на търг

Майкъл Джордан е един от най-великите баскетболисти на всички времена и обувките му са също толкова емблематични, колкото и той. По време на цялата си кариера той пуска нови маратонки с Nike и през 90-те години преминава с множество страхотни модели, които се хвалят и до днес. Може би най -добрата му обувка е Air Jordan 11, която излезе през 1996 г. и беше основен компонент на маркетинга зад „Space Jam“. Филмът дори имаше собствен цветен цвят Air Jordan 11, който се счита за едно от най-добрите предложения на Jordan 11 за всички времена.

Наскоро оригинална версия на обувката, подписана от Майкъл Джордан , беше пусната на търг чрез Sotheby’s. На снимките по-долу можете да видите как обувката има пожълтяла подметка, докато горната част е направена от черна лачена кожа. Тази маратонка се предлага и със специална дървена кутия, която прави страхотен колекционерски предмет. Първоначално е бил настроен да се продава за между 150 000 и 200 000 долара, а според Sole Collector обувката е изпълнила целта си.

Този невероятен артикул е официално продаден за 176 400 долара, което е точно в средата на прогнозите. Щастливият колекционер със сигурност ще ги изложи на показ и няма как да не се чудите колко точно печели този човек, за да си позволи такива видове обувки. Така или иначе, те удариха джакпота с тях.

Изображение чрез Sotheby’s