Концерт пред растения

След първия си самостоятелен концерт на покрива на старата Речна гара в Русе през септември 2020, осъществен въпреки много трудности, SERGIE продължава с реализирането на идеите си.

“Планирах да направя още един подобен концерт с много повече хора, които са казали на приятелите си, те на техните, а третите на четвъртите си братовчеди… Но заради мерките и ограничението в закрито пространство, реших да заменя хората с растения. Поканих зелените същества на събитието и заедно с близките ми ги закарахме до мястото – Държавен куклен театър Русе. Идеята не е моя, видях подобно нещо от операта в Барселона, които излъчиха концерта си пред повече от 2000 растения.Е, моите бяха по-малко, но също изпълниха залата с чиста и творческа енергия. Главен виновник е директора на Русенския куклен театър – Теменуга Хараланова, която съдейства за включване на светлини.”

Операторите Дан Пенчев и Десислав Генчев, които успяват да пренесат, случилото се от театъра директно в екраните на всеки и са виновниците това събитие да стане факт.