Пристигнаха всички отбори във Фиба Къп в Ботевград

Всички участници в престижния турнир на ФИБА Къп в Ботевград пристигнаха в “балона”, който ще се проведе в България. Руският тим Парма пристигна снощи на летище София с полет от Москва през Атина, а Фрибур малко след тях с директен полет от Цюрих. Българският шампион Балкан и носителят на Купата на България за 2021 година Рилски спортист също се настаниха в хотела в неделя и вече направиха по две тренировки в “Арена Ботевград”.

 

Всички участници пристигнаха с негативен PCR тест като след това бяха тествани отново за COVID-19. Резултатите на всички са негативни днес. Надпреварата се провежда при пълна изолация и спазване на специален здравен протокол като отборите имат право да напускат хотела само за тренировки и мачове. Залата и автобусите, които превозват участниците, се дезинфекцират стриктно след всяка употреба.

 

На турнира има и специално медицинско лице от ФИБА, което следи за стриктното спаване на COVID-19 протокол на ФИБА и БФБ – проф. Драган Радованович, доказано име в спортната медицина, представляващ здравната комисия на Олимпийския комитет.

Осминафиналите на турнира за Купата на ФИБА Европа започват във вторник от 18:00 часа с мача между Балкан и Фрибур Олимпик. Втората среща от 21:00 часа противопоставя Рилски спортист и Парма. И двата мача ще бъдат излъчени по БНТ 3.

Победителите от двете срещи ще се срещнат в четвъртък от 21:00 часа, а мачът ще бъде предаван по БНТ 2 .Тази среща ще излъчи и единия участник във Файнъл 4 на ФИБА Къп тази година.

Мачовете се провеждат без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Генерален спонсор на турнира от Топ 16 на ФИБА Къп в Ботевград е Ефбет. Официални спонсори са търговска верига “Фантастико”, фирма Валерий С&М Груп и Застрахователно дружество “ОЗК Застраховане”. 

Официален медиен партньор на събитието е Българска национална телевизия.

Източник Balkan-Basket.com