2 Chainz обвинява Nike в кражба на идеята за новия им модел обувки

В Instagram 2 Chainz сподели снимка на новия Nike Zoom Fly SP, придружена от описание, изразяващо неудовлетворението на рапъра от голямата прилика на дизайна с корицата на LP Pretty Girls Like Trap Musicот 2017-та. Въпреки, че обръщението започва с мили думи по адрес на компанията, то продължава с обвинение в неправомерно заимстване.

“Скъпи @nike вие сте един от най-любимите ми брандове в целия свят. Вие имате най-добрия маркетинг, който някога съм виждал, и до момента подкрепяте едни от най-големите звезди… Никога не съм разбирал, колко влияние всъщност имам аз, затова и измислих #blacknowstory, за да мога да дам на хората #roseswhiletheycansmellthem /рози докато могат да ги помиришат/. И като говорим за това, радвам се, че съм могъл да повлиая и на вас за направата на тази обувка, базирана на моя последен албум #prettygirlsliketrapmusic. Срещнах се с някои много добри и готини представители на @nike в Charlotte през последния уикенд и съм в очакване скоро да говоря с някого за това.“

В очите на 2 Chainz, този модел на Nike е плагиатство. Не всички, обаче, са на това мнение. Докато някои подкрепят рапъра, други далеч не са съгласни с твърденията му.

„Харесва ми как си мислиш, че ти се дължи нещо за каквото и да е от това.“

„Ако бяха използвали същите думи, картинки и лого, тогава щях да разбера.“

„Как може някой да изисква интелектуална собственост над цвят и писания с перманентен маркер?“

Снимки: Instagram