България след Евровизия 2018

Макар и да останахме на 14-то място тази година, песента на Equinox определено бе една от най-добрите досега

Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл се завърнаха в България и въпреки че не получиха трофея на музикалния конкурс, всички ги подкрепят.

Победителката на Евровизия 2018 стана Нета Барзилай от Израел с песента “Toy”. Победителката получи доста противоречиви оценки от зрителите и определено много фенове на формата не останаха очаровани.

В интервю за БНТ, веднага след като се върнаха у нас Владимир Михайлов и Жана Бергендорф коментира конкурса:

Владимир Михайлов, “Equinox”: Конкуренцията тази година беше много по-силна от предишната. Имаше различни стилове тази година, между 15-на участници като Естония, Дания, Финландия… това са такива номера, че всеки един можеше да бъде на първо място. Страхотна беше конкуренцията между всички артисти. Всички на финала се представиха едно ниво нагоре от всичко, което бяха показали до момента. Включително и ние. Ние направихме най-доброто си изпълнение на финала.


Жана Бергендорф, “Equinox”: Лично като артисти сме много доволни от това, което успяхме да направим. …Аз имах възможност да си поговоря с Нета от Израел, сближихме се много и тя ми каза така: на мен не ми пука как изглеждам – мен ме интересува да се чувствам добре. И аз смятам, че тя е много права, защото тя се чувстваше перфектно в кожата си и това ми направи голямо впечатление и аз уважавам този факт.