359TV стартира навръх националния празник на България

359tvДългоочакваният старт на първата българска музикална лайфстайл телевизия с акцент върху хип хоп музиката стартира днес, 3 март, точно в 3:59 следобяд.

След година в трескава подготовка, 359TV вече е факт. Каналът ще предложи на зрителите и феновете на качествената музика усещане и преживяване, което нито един друг музикален канал на пазара не успя да направи. Залагайки на качествено заснето и поднесено съдържание, 359TV ще е първата българска музикална телевизия, чиято програмна схема ще е изградена от музика, предавания, риалити формати и сериали.

Считано от днес 359 Awards вече са собственост на 359TV. Наградите стават неразделна част от телевизията. Всички номинации в наградите ще се определят на база класации, еърплей и зрителски вот в телевизията. Четвъртата церемония по връчването на 359 Awards 2016 ще се излъчи ексклузивно в ефира на 359TV.

Музиката. 359TV ще излъчва българска и световна музика в съотношение 70:30 в полза на българската музика. 359TV подкрепя инициативата за въвеждане на квота на българска музика във всеки музикален канал. Българската музика ще е разпределена в съотношение 70:30 в полза на хип хоп + R’n’B и поп музика. 359TV ще излъчва както ексклузивни нови премиери, така и първите клипове на най-популярните имена в хип хопа

Програмата. Първите 4 месеца зрителите ще имат възможността да видят част от предаванията. От септември програмната схема на телевизията ще бъде разгърната в пълният си мащаб. Част от програмата ще е създадена от водещи имена в хип хоп музиката – артисти, бийтмейкъри, режисьори и продуценти. 359TV ще интегрира и своите международни партньори (Maybach Music Group и Ruff Ryders Entertainment) в програмата си. През първата седмица ще бъдат излъчени трите церемонии на 359 Awards, както и много съдържание от 359 Festival и 359 Tour. 8 март е първият тематичен ден – той ще е посветен на жените и ефирът на телевизията ще бъде превзет от нежните създания в българската хип хоп и поп музика.

Подкрепа. 359TV ще подкрепя всички български музиканти. Освен излъчването на клипове в ефира на медията, ще осигурим благоприятна среда както за изпълнителите, така и за техните спонсори. Ротацията е напълно безплатна и се определя на база класации и гласувания на зрителите. 359TV ще подкрепя младите изпълнители.

Качеството. 359TV ще стартира излъчването си във Full HD резолюция. Каналът няма да има отделен SD feed. 359TV е първата българска музикална нефолк телевизия, която е Ultra HD/4K Ready. 359TV 4K ще стартира по-късно през годината.

Разпространението. Оставаме вярни на интернет началото си. Първият месец 359TV ще може да се гледа ексклузивно онлайн в сайта на медията. От пролетта каналът ще може да се гледа и в основните пакети на всички кабелни оператори.

Заповядайте в www.359tv.com!