50 Сент продаде имението си на 84% по-ниска цена

Един от популярните бели слонове в щата Кънектикът — огромното имение на рапъра 50 Сент във Фармингтън, най-накрая беше продаден за 2.9 млн. долара, или с 84% по-малко от първоначално обявената му цена преди 12 години, информира Wall Street Journal (WSJ).

Музикантът, чието истинско име е Къртис Джаксън Трети, купува имота от бившата съпруга на боксьора Майк Тайсън за 4.1 млн. долара през 2003 г. Тази сделка все още държи рекорда за най-скъп имот, продаван някога във Фармингтън, който се намира на около 130 км от Гринуич.

50 Сент първоначално обяви имота за продажба през 2007 г. на цена от 18.5 млн. долара, а след това свали цената на няколко пъти през годините. За последно имението се продаваше на цена от 4.995 млн. долара, според Zillow. То също така се предлагаше под наем с месечна цена от 100 000 долара.

Имотът, който е с площ 4 650 кв. м и разполага с 52-стаи, е много по-голям от другите в град Фармингтън. Към него има баскетболно игрище и нощен клуб.

В къщата също така има игрални зали, звукозаписно студио, киносалон, закрит басейн и конферентен център.

Разходите на рапъра по имота бяха близо 70 000 долара на месец, в това число данъци и вноски по ипотеката, според документи от 2015 г., когато той подаде заявление за съдебна защита от кредитори.

50 Сент обаче успява да запази къщата свое притежание, въпреки финансовите си затруднения преди няколко години.

Джаксън приемаше с хумор факта, че не успява да продаде толкова дълго имота. През 2017 г., след опит за обир в къщата, той се пошегува в Instagram, че е забравил, че дори притежава тази къща. “Какво, къщата ми е обрана? Мислех, че съм я продал,” написа той, като постът след това беше изтрит.

През януари Джаксън участва в комедийното токшоу на Стивън Колбер, където разказа за главоболията от това човек да притежава огромна къща. “Когато погледнеш коридора и не ти се продължава напред?” каза той. “Разни неща се чупят, защото не си ги използвал. Не си пускал лампата, а сега тя примигва.”

Рапърът купува къщата в годината, в която излиза дебютният му албум Get Rich or Die Tryin. Той е един от първите инвеститори във Vitamin Water, която впоследствие бе купена от Coca-Cola и също така се изявява като актьор и телевизионен и филмов продуцент.

Говорител на 50 Сент обяви, че приходите от продажбата ще бъдат дарени на фондацията на рапъра G-Unity Foundation Inc.

Източник profit.bg