69-тото издание на Мача на звездите в НБА се превърна в абсолютен трилър.

Преди началото на двубоя реч в памет на легендарния Коби Брайънт и неговата дъщеря Джиана произнесе Меджик Джонсън. Участниците в демонстративното събитие уважиха и бившия комисар на лигата Дейвид Стърн, който също си отиде от този свят. “Никога няма да видим друг баскетболист като Коби”, заяви Джонсън. “Да вкараш 81 точки в един мач, 60 точки в последния си двубой, е нещо невероятно. Освен това да спечелиш пет титли. Всички ни боли, това е труден момент за НБА.”

Изпълнение в чест на Коби представи Дженифър Хъдсън, последвано от такова на MVP в Мача на знаменитостите Комън. Играчите пък излязоха на паркета с екипи с №2 и №24.

В новия формат на демонстративното събитие, направен в чест на Коби Брайънт, победителите ще получат $400 000 за благотворителност, докато за Отбор Янис ще има $100 000. Последният стартира последната четвърт с аванс след 133:124, но триото Леброн Джеймс, Антъни Дейвис и Кауай Ленърд изведе отбора си до успеха. Точка на спора сложи Дейвис с успешен наказателен удар в самия край на сблъсъка.

69-тото издание на Мача на звездите в НБА се превърна в абсолютен трилър. Победата от него пък бе за Отбора на Леброн Джеймс след 157:155 в “Юнайтед сентър” в Чикаго.